DC si dělá pořádek: Míň projektů, víc rozvahy, tvůrčí volnost

DC si dělá pořádek: Míň projektů, víc rozvahy, tvůrčí volnost | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 10 obrázků
DC zakládá novou divizi, víme, kolik bude stát Joker,
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Komiksová divize studia Warner má delší dobu vážný problém se svým veřejným obrazem. Povedlo se jí natočit několik slabších filmů v řadě a často na veřejnost unikají informace o projektech v těch nejranějších fázích vývoje. A to je samozřejmě problém. V Hollywoodu dochází k ohromnému množství schůzek a jednání, každý má vlastní návrh a nápad. Některé tyhle prvotní zárodky čeká rychlé zpracování, jiné se zdrží ve vývoji třeba i na desítky let a spousta z nich se nedostane k realizaci nikdy nebo se během příprav minimálně změní k nepoznání. To je naprosto normální součást tvůrčího/obchodního procesu.

Jenže komiksové filmy jsou pod obrovským drobnohledem a po zprávách o nich je obrovský hlad. Zatímco návrhy rodinných dramat a teenagerských komedií zůstávají před veřejností utajeny, sebemenší zmínka o potenciálním komiksovém projektu se okamžitě dostane ven. A když se projekt nehýbe vpřed (nebo někdo ze zúčastněných tvůrců dokonce v pozdějším rozhovoru připustí, že je mrtvý), nevypadá to navenek opticky dobře, i když se vlastně nic zásadního neděje. U DC je kadence nápadů opravdu výrazná, neustále se hledá nějaká schůdná cesta kupředu, a tak je veřejný obraz o to horší.

A možná je v tomhle případě skutečně horší i realita. Renomovaný filmový zpravodaj Hollywood Reporter po schválení mnohamiliardového (85,4) odprodeje Warneru společnosti AT&T vydal velký pohled do zákulisí DC Films, které několik měsíců vede nový šéf Walter Hamada a podle všeho uklízí, kde se dá. Hamada podědil rozvrácený plán premiér a podle interních informací poslední měsíce tráví tím, že prochází poctivě projekt po projektu. Hollywood Reporter svůj zdroj cituje: „Čekala na něj hora hnoje, kterou se teď snaží vykydat“.

Dosavadní plány DC Films potřebovaly restart a přesně to Hamada dělá. Některé projekty nechal bez milosti utratit, jiné naopak popostrčil kupředu. Hlídá si jak ty největší hrdinské hvězdy svojí stáje, tak zajímavé projekty s méně známými postavami, které by mohly udělat nečekaně díru do světa. Hamada je proti scenáristickým týmům, jaké můžeme vidět třeba u hračkářských filmů společnosti Hasbro, u monster filmů společnosti Universal či katastrofických kaiju filmů studia Legendary. Walter tenhle přístup neschvaluje a má raději, když za každým projektem stojí konkrétní tvůrčí osobnost.

Nový šéf DC rozhodně má v hlavě dlouhodobý plán toho, kam chce značku posouvat, ale je proti tomu, aby se filmy oznamovaly s velkým předstihem, jako se to stalo po Muži z oceli, kdy studio oznámilo několik filmů naráz a nakonec se polovina z nich nikdy nerealizovala, nebo minimálně ne v takovém termínu/podobě, v jaké jsme je původně měli dostat. Místo toho se půjde hezky projekt po projektu, přičemž v současnosti jsou v přípravě následující:

Další kapitola »

The Flash

16.03.2018 | USA
Akční, Dobrodružný, Drama
Info o filmu

Galerie: 11

DC si dělá pořádek: Míň projektů, víc rozvahy, tvůrčí volnost | Fandíme filmu DC si dělá pořádek: Míň projektů, víc rozvahy, tvůrčí volnost | Fandíme filmu DC si dělá pořádek: Míň projektů, víc rozvahy, tvůrčí volnost | Fandíme filmu DC si dělá pořádek: Míň projektů, víc rozvahy, tvůrčí volnost | Fandíme filmu DC si dělá pořádek: Míň projektů, víc rozvahy, tvůrčí volnost | Fandíme filmu DC si dělá pořádek: Míň projektů, víc rozvahy, tvůrčí volnost | Fandíme filmu DC si dělá pořádek: Míň projektů, víc rozvahy, tvůrčí volnost | Fandíme filmu DC si dělá pořádek: Míň projektů, víc rozvahy, tvůrčí volnost | Fandíme filmu DC si dělá pořádek: Míň projektů, víc rozvahy, tvůrčí volnost | Fandíme filmu DC si dělá pořádek: Míň projektů, víc rozvahy, tvůrčí volnost | Fandíme filmu DC si dělá pořádek: Míň projektů, víc rozvahy, tvůrčí volnost | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest