The Batman bude nejdelší film s tímto hrdinou. Pusťte si ústřední hudební motiv

The Batman bude nejdelší film s tímto hrdinou. Pusťte si ústřední hudební motiv | Fandíme filmu
Warner Bros.
Nový Batman nás nebude rozhodně šidit. V kině si posedíme.

Tipli byste si, který dosavadní Batmanův film je nejdelší? Dosud to byl Temný rytíř povstal se dvěma hodinami a 45 minutami. Pokud bychom brali jako batmanovský film i crossover Batman v Superman a započítali jeho režisérský sestřih, tak ten by vlastně vedl dodnes, se třemi hodinami a třemi minutami (v kino verzi měl „jen“ 2 hodiny a 51 minut). Nový The Batman je ale skutečně macek a Nolanovy filmy i kino verzi Batman v Superman přesahuje.

Novinky od Matta Reevese má impozantní 2 hodiny a 55 minut. Čeká na nás tedy opravdu slušný kus Batmanova příběhu. A vlastně ani není divu, že se film tak rozmáchne, když o něm víme, že nás čeká detektivní epos, inspirovaný především Davidem Fincherem. Tady musí být čas nechat všechno uzrát, dát všem figurám dost prostoru.

Zatímco si tuhle skutečnost necháte uležet v hlavě, tak si k tomu pusťte nový ústřední Batmanův motiv od Michaela Giacchina. Ten má různé polohy. Jedna je je temná, pošmourná, přesně, jak byste to od Batmana čekali. Pak ale hudba od určitého nadějného vzletu přechází skoro až k veselé hravosti. To je u Batmana dost netradiční, ale zní to dobře!

Bruce Wayne (Robert Pattinson) už dva roky slídí jako Batman po ulicích Gothamu a zasévá strach do srdcí zločinců. To jej zavedlo hluboko do stínů města. V propletené síti zkorumpovaných úředníků a vlivných lidí se může spoléhat pouze na dva spojence, Alfreda Pennywortha (Andy Serkis) a seržanta Jamese Gordona (Jeffrey Wright). Spoluobčané jej tedy vnímají povětšinou jako osamělé ztělesnění pomsty.

Skrze sadistické machinace začne zabiják líčit na Gothamskou smetánku. Série kryptických stop zavádí nejlepšího detektiva světa pátrat do podsvětí, kde se potkává s figurami, jako jsou Selina Kyle alias Catwoman (Zoë Kravitz), Oswald Cobblepot alias Penguin (Colin Farrell), Carmine Falcone (John Turturro) a Edward Nashton alias Riddler (Paul Dano). Důkazy začínají ukazovat k okruhu Bruceových blízkých a začíná být zřejmé, jaký rozsah vlastně mají pachatelovy plány. Batman musí uzavřít nová spojenectví, demaskovat viníka a přinést spravedlnost do světa korupce a zneužití moci, které dlouhá léta svíraly Gotham.

Snímek režíruje Matt Reeves. Datum premiéry je v Česku a na Slovensku stanovené na 3. března 2022.

Podklady a foto: Warner Bros.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest