Spider-Man: Šéf Marvelu potvrdil, že na dalším filmu se pracuje

Spider-Man: Šéf Marvelu potvrdil, že na dalším filmu se pracuje | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Nejnovější předpověď finančních tržeb Spider-Mana: Bez domova je astronomická.

V kinech aktuálně řádí Spider-Man: Bez domova. Jak jsme rozebírali v našich prvních dojmech, nebo v našem podcastu, snímek se opravdu povedl. Navíc byl opravdu nekompromisně inzerovaný. Podle informací serveru Deadline měl reklamu v celkové hodnotě (včetně partnerství s různými produkty) 202 milionů dolarů. To bylo ze všech pandemických filmů nejvíc a kupříkladu dvakrát tolik, než se vynaložilo na propagaci Eternals. Není tedy divu, že předpovědi tržeb na víkend jsou tak vysoké, jak jsou. Za první den v USA (včetně předpremiér) se dle prvotních odhadů utržilo 115-120 milionů a za celý víkend se ve Státech čeká tržba 200-250 milionů, což by film zařadilo mezi sedmičku nejúspěšnějších premiér v historii. Mezinárodně snímek jen do pátečního rána utržil 114 milionů a na řadě trhů se řadí k nejlepším premiérám v historii, často zaostává jen za Avengers: Endgame. Odhaduje se, že do konce víkendu snímek může na mezinárodních trzích pokořit částku 290 milionů.

Z obchodního hlediska tak nepřekvapí, že se množí otázky na další budoucnost značky, což je něco, co extrémně zajímá i fanoušky, když jsou po Spider-Manovi: Bez domova zvědaví na to, co bude s Peterem Parkerem dál (a nebojte, v tomhle článku nebudeme spoilerovat, na to ještě bude čas). V poslední době se k téhle otázce vyrojily nejrůznější zvěsti, či polovičaté odpovědi lidí z produkce, ale teď máme k dispozici podstatně jasnější vyjádření od producentky Amy Pascal a samotného Kevina Feigeho, šéfa Marvel Studios, kteří se společně rozpovídali pro New York Times.

Na otázku, kdy Spider-Mana (Toma Hollanda) uvidíme hostovat v nějakém dalším Marvel filmu, Feige odpověděl, že se skutečně někdy v budoucnu v nějakém snímku objeví. Feige zatím neprozradí kdy to bude, jestli půjde o film jiného superhrdiny nebo o týmovku. Ale stane se to! Pak už byl Feige dotázaný přímo na to, zda vznikne další samostatný film se Spider-Manem ve stejné spolupráci, v jaké se pracovalo doposud. Na to Kevin řekl:

Amy, já, Disney a Sony jednáme o… ANO, začínáme s aktivním vývojem toho, kam příběh bude směřovat dál. Říkám to jenom proto, že nechci fanouškům znovu způsobit trauma z loučení, jaké prožívali po Spider-Manovi: Daleko od domova. To se tentokrát nestane.“

Feige naráží na období v létě 2019, kdy to krátce vypadalo, že se studiím Disney (vlastník Marvelu) a Sony nepodaří dohodnout na další spolupráci na Spider-Manovi a pavoučí hrdina by se tak musel po letech spolupráce znovu odpojit od ostatních Marvel hrdinů a opět být osamocený. Naštěstí se po několika týdnech odloučení podařilo vrátit k jednacímu stolu a Spider-Man se následně do světa Marvelu vrátil. A Kevin Feige teď v rozhovoru zdánlivě garantuje, že tentokrát studia nedopustí, aby jednání dospěla do mrtvého bodu a na spolupráci se bez zádrhelů domluví, přičemž už teď se vymýšlí další scénář. Pokud jste zastánci toho, aby Spider-Man ve světě Avengers zůstal, pak volejte třikrát sláva!

Pokud jde o směřování dalšího filmu, tak dvojice naznačila, že bude vycházet z rozhodnutí, které Peter udělal v závěru No Way Home. To tvůrcům dává pro příští snímek velkou příležitost. Zároveň se producentská dvojice nedomnívá, že by měli Spider-Mana: Bez domova překonávat měřítkem nebo množstvím postav. Velkolepý přístup fungoval pro aktuální film, u toho dalšího to bude jinak. Překonat se tvůrci podle Pascal musejí pouze v emocionálním prožitku. Zvětšovat za každou cenu měřítko není dobrá cesta. Hlavní je zaměřit se na Petera Parkera. Na to, že je to obyčejný kluk. Který v životě hodně ztratil. Že je to teenager, takže mu v životě všechno připadá intenzivnější, než možná je, daleko víc ho věci dovedou zasáhnout. Nedokáže dělat nic s tím, že je to dobrák od kosti a navíc ho neustále pronásleduje pocit viny. Neustále usiluje o nějaký vyšší cíl a do toho všeho z něj média dělají darebáka.

Reportér se ještě zeptal na to, zda uvidíme nějakou ženskou postavu s pavoučími silami. Pascal na to odpověděla s úsměvem na rtech „nikdy neříkej nikdy“. Feige odpověděl, že příběhů je v marvelovských komiksech hromada a vždycky záleží čistě na tom, zda se zrovna podaří objevit nějakého vynikajícího herce, který konkrétní postavu ztvární. Ještě ale dodal, že z toho, jak byla otázka položena cítí, že směřuje k tomu, jestli se diváci mohou těšit na větší množství Zendayy v roli MJ. Feige sice nepotvrdil, že můžeme, ale už to, že to nadnesl naznačuje, že taková možnost není vyloučená (Zendaya v minulosti hovořila o tom, že v tuhle chvíli jí vypršel dosavadní kontrakt).

Takže co je podstatné, s další Spider-Manovou budoucností to vypadá nadějně a tentokrát to konečně máme černé na bílém i z těch nejvyšších míst. Teď už opravdu chybí jen oficiální tiskové prohlášení, které by vše zpečetilo.

Foto: Marvel

Zdroje: New York Times, Deadline I, II, III

Galerie: 2

Spider-Man: Šéf Marvelu potvrdil, že na dalším filmu se pracuje | Fandíme filmu Spider-Man: Šéf Marvelu potvrdil, že na dalším filmu se pracuje | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest