Box Office: Black Widow zaznamenala nejvyšší tržby od začátku pandemie

Box Office: Black Widow zaznamenala nejvyšší tržby od začátku pandemie | Fandíme filmu
Disney
Disney se pochlubil tržbami nejen z kin, ale i ze streamu. Rychle a zběsile 9 také i nadále vydělává pěkné peníze.

Black Widow tento víkend odstartovala v amerických kinech a nepřekvapivě vytáhla kasovní tržby na novou úroveň. Debut 80 milionů dolarů je o deset mega víc než Rychle a zběsile 9 a snadno nejlepší premiérou od Hvězdných válek v prosinci roku 2019. Analytici ale přesto vypichují docela výrazný propad mezi páteční premiérou a zbytkem víkendu. Je tak docela slušná pravděpodobnost, že na film přišli v pátek fandové a během soboty či neděle už moc lidí nezajímal. Poklesem se Black Widow blíží spíš pokračování Twilightu než Captainu Americovi nebo Ant-Manovi.

Ohlasy jsou samozřejmě pozitivní, ale s blížící se náloží nových filmů se zajímavým obsazení by byla docela škoda, kdyby se diváci rozhodli, že Avengers: Endgame byla poslední marvelovka a teď je čas "jít dál". Film jinak globálně utržil 156 milionů a protože je ještě na streamovací službě Disney+, studio argumentuje, že tam mu Black Widow utržila 60 milionů dolarů. Takže film vlastně utržil při premiéře 215 mega celosvětově. Tahle logika je možná trochu diskutabilní, ale konečně jsme alespoň dostali nějaká oficiální streamovací čísla, na něž čekáme už od Mulan.

Třetí víkend Rychle a zběsile 9 nemohl v žádném případě konkurovat nové marvelovce, ale i přesto akčňák udržel alespoň druhou příčku s 10,4 milionu dolarů. V Americe je Vin Diesel a jeho parta na 141 milionech, celosvětově na 540. Na trojce Mimi šéf: Rodinný podnik s 8,7 milionu dolarů a 35 miliony po dvou týdnech promítání. Film přilákal minulý víkend podle analýzy téměř 783 000 domácností na novou streamovací službu Peacock, i přesto, že je údajně technicky dost pozadu. Film tak překonal o téměř 100 000 diváků premiéru Cruelly na Disney+. Očista navždy6,8 milionu a 27,5 milionu prozatím se Států a 34 milionů celosvětově. Tiché místo: Část II s 3,1 milionu v sedmém víkendu pak překonalo 150 mega v USA a 247 milionů celosvětově.

Zdroj: Forbes, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest