Box Office: Po mnoha mesících se v pokladnách opět podařilo pokořit půl miliardy

Box Office: Po mnoha mesících se v pokladnách opět podařilo pokořit půl miliardy | Fandíme filmu
Universal
Zobrazit další 2 obrázky
Rychle a zběsile dál ukrajuje další kilometry na cestě ke kasovním hvězdám. Aktuální novinky si nijak skvěle nevedly

Od chvíle kdy pandemie tvrdě zasáhla kina v březnu 2020 šly tržby strmě dolů, po roce a čtvrt je tu ale překvapivý milník, který ukazuje, že se situace opravdu vrací do normálu nejenom u velkých blockbusterů. Každý z filmů v dnešní TOP 10 totiž poprvé utržil více než 1 milion dolarů. I přesto je víkend, kdy se v USA slaví Den nezávislosti, co se týče tržeb, slabší. Srovnejme to s rokem 2010, kdy 4. červenec taky připadl na neděli a jsme na nějakých 60 % tehdejších výdělků. V kinech tehdy běžela Twilight Sága: Zatmění a za celý víkend padlo ode všech filmů 250 milionů dolarů. Tento víkend? Jenom 101 milionů ze všech nasazených snímků. A většinu pobralo studio Universal...

Naposledy se něco takového odehrálo v roce 2005, kdy Sony obsadilo první tři příčky kasovního žebříčku s Hitchem, hororem Boogeyman a komedií Are We There Yet? s Ice Cubem. Tento víkend může slavit právě Universal. Rychle a zběsile 9 udrželo první pozici s 24 miliony. Už v pátek při osmém dni nasazení film přesáhl ve Spojených státech stovku a z pandemických filmů se mu to zatím podařilo nejrychleji. V rámci prodlouženého víkendu nasbírá celkově 32,7 milionu z nějakých 4200 projekcí a bude na 125,7 milionech v Americe. Globálně je film nad 500 miliony dolary. Je to první pandemický film ze Spojených států, kterému se to podařilo.

Dvojku obsadilo animované pokračování Mimi šéf: Rodinný podnik se 17,3 milionu za klasický víkend a s 23 miliony za celé prodloužené sváteční nasazení. Animák mimo to poběží 60 dní na nové streamovací službě Peacock nazvané podle pavího loga společnosti NBCUniversal. Diváci ale tvrdí, že služba je katastrofická a mělo jít jen o tah, jak získat nějaké odběratele. Premiéra je výrazně pod 50 mega jedničky a studio bude doufat, že ze sequelu dostane aspoň peníze podobné dvojce Croodsových, tedy 60 mega doma a skoro 200 mega mezinárodně. Film je totiž stál 82 milionů.

Universal poté distribuuje i blumhousovský horor Očista navždy, který debutoval na třetí příčce s 12,7 milionu dolarů. Za čtyři dny film nasbírá okolo 16 mega. Prý poslední díl série zajišťuje Blumhousu jeho už 32. film, který startuje nad 12 milionů. Jak studio rostlo, tak se zvedaly i rozpočty. Pamatujeme určitě pětimilionové produkce nebo první Očistu s rozpočtem 13 mega. Natočit Očistu navždy ale už dneska stojí 25 milionů. 

Universal
Očista navždy

Od čtvrtého místa jdou tržby strmě dolů. Tiché místo: Část II má v šestém víkendu 4,2 milionu a z USA 146 mega celkově. Zabijákova žena & bodyguard je se 4 miliony ve třetím víkendu na 32,4 milionu. Cruella a Králíček Petr bere do zaječích mají okolo 2,5 milionu za víkend. V zajetí démonů 3 má 1,3 milionu.

A24
Taylour Paige jako Zola

Na devítku se dostala novinka s názvem Zola s 1,2 milionu. Podle kritiků skvělý letní film založený na twitterovém vlákně o velké pařbě dvou kamarádek se hrál ve zhruba 1500 kinech. Produkce stála 5 milionů. Na desítce potom smutně sedí muzikál In the Heights s 1,1 milionu. Zamýšlený hit léta tvrdě ztrácí diváky a příští víkend ho asi v TOPce už neuvidíme. Po čtyřech týdnech je film konečně na 28 milionech, což měl být podle analytiků jeho premiéra.

Zdroj: Deadline, Forbes

Galerie: 3

Box Office: Po mnoha mesících se v pokladnách opět podařilo pokořit půl miliardy | Fandíme filmu Box Office: Po mnoha mesících se v pokladnách opět podařilo pokořit půl miliardy | Fandíme filmu Box Office: Po mnoha mesících se v pokladnách opět podařilo pokořit půl miliardy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest