Black Widow: Režisérka chtěla, aby násilí bylo cítit

Black Widow: Režisérka chtěla, aby násilí bylo cítit | Fandíme filmu
Marvel Studios
Už ve středu dorazí do kin nová marvelovka. Jsou tu poslední upoutávky.

Už zítra, 7. července, bude čekání u konce. Skoro přesně po dvouleté pauze uvidíme v kinech další marvelovku. Tentokrát to bude první samostatný snímek Black Widow, v němž se zároveň s komiksovým světem rozloučí Scarlett Johansson, dlouholetá hrdinčina představitelka.

Ta chtěla zaskočit svoje působení v roli po svém a hodně jí záleželo na tom, aby s ní snímek natočila Cate Shortland, jejíž snímek Lore Johansson nadchl. Ta se po delším přemlouvání nechala přesvědčit a následně se pokoušela do světa Marvelu otisknout svůj vliv. Důležité pro ni bylo zpracování akčních scén. Režisérka chtěla, aby půsbily opravdu jedinečně. Měly nejen skvěle vypadat, ale také být hodně vtahující a syrové.

Cate si přála, aby divák násilí pouze neviděl, ale skutečně jej cítil. Ženy často bývají obětí násilí a z filmu tenhle pocit měl sálat. Přitom to ale neznamená, že snímek nutně musel být temný. K životu patří humor, je to pro nás způsob, jak se s těžkostmi vypořádat. Premisa snímku je přitom svým způsobem smutná. Black Widow byla připravena až po tom, co Natasha potkala v Avengers: Endgame svůj osud. Ve chvíli, kdy umírá, už má životní trable vyřešené. A právě o tom, pojednává Natashin samostatný film – o tom, jak se vyrovnala se svými traumaty a smířila sama se sebou.

Na závěr si pusťte dvě poslední upoutávky před premiérou. Jedna ukazuje omlazeného Davida Harboura a omlazenou Rachel Weisz, druhá nabízí akční scénu v ruské věznici.

V akčním špionážním thrilleru Black Widow od Marvel Studios se musí Natasha Romanoff, alias Černá vdova, vypořádat se svou temnou minulostí a nebezpečným spiknutím, které se na její minulost váže. Je pronásledovaná silami, které se ve snaze dostihnout ji nezastaví před ničím. Přesto se musí Natasha popasovat se svojí špiónskou minulostí a vazbami, které zpřetrhala dávno před tím, než se z ní stal Avenger. Scénář filmu napsali Eric Pearson, Jac Schaeffer a Ned Benson. Režíruje Cate Shortland. V hlavní roli se vrací Scarlett Johansson. Dále hrají O-T Fagbenle, Florence Pugh, David Harbour a Rachel Weiss. Česká a slovenská premiéra jsou stanoveny na 8. 7. 2021.

Zdroje: Variety, Polygon

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest