Morbius není součást provázaného světa Marvelu

Morbius není součást provázaného světa Marvelu | Fandíme filmu
Sony Pictures
S komiksovými filmy studia Sony a jejich vztahem k Marvelu to bude ještě složité.

Pokud sledujete pravidelně komiksové novinky, tak pravděpodobně víte, že Marvel nevlastní práva na všechny svoje postavy. Některé má dlouhodobě licencované studio Sony, konkrétně Spider-Mana a všechny postavy, které jsou s ním blízce provázané. Samotný Spider-Man je aktuálně Marvelu zapůjčovaný, aby mohl být součástí širšího světa Avengers. U dalších postav je ale situace odlišná. Venom z roku 2018 na svět Marvelu napojený nebyl a v té době vše nasvědčovalo tomu, že i další komiksové filmy, které studio Sony připraví, budou taktéž separátní. Společnost dokonce pro snímky začala používat sdílené označení „SUMC“ (Sony Pictures Universe of Marvel Characters).

Celá věc se zkomplikovala v momentě, kdy byl loni v lednu zveřejněný první trailer pro další snímek ze SUMC – pro Morbia. V tom se na zdi objevil obrázek Spider-Mana a co víc, vystoupil v něm Michael Keaton jako Vulture, tedy jako padouch ze snímku Spider-Man: Homecoming. Už v tu chvíli se mohlo zdát, že Morbius přece musí být součástí maveloského světa, když spolu s ním sdílí jednu konkrétní postavu. A pak do všeho ještě hodil vidle herec Tyrese Gibson, jenž ve snímku ztvárnil postavu agenta FBI. Gibson byl v rozhovoru pro ComicBook.com přímo dotázaný, zda je Morbius součástí Marvel Cinematic Universe. Odpověděl jednoduše, že ano. Když se redaktor pro jistotu ujistil, zda to znamená, že se Morbius odehrává ve stejném světě jako Avengers, tak herec znovu řekl, že ano.

Mohlo by se zdát, že je vymalováno, jenže server GameSpot se rozhodl informaci ověřit a dozvěděl se, že Morbius součástí širšího světa Marvelu není . A dokonce ani neplatí starší Gibsonovo tvrzení ze sociálních sítí, kde herec naznačoval, že bychom se snímku měli dočkat už v říjnu 2021. To podle GameSpotu také není pravda, s uvedením se nadále počítá na konec ledna 2022.

Tím pádem jsme tam, kde jsme byli – tedy u otázky, proč v Morbiovi vystupuje postava z Marvel Cinematic Universe, když do něj snímek podle všeho nepatří. Možností je v zásadě několik. Buď se díváme na jeden z projevů mnohovesmíru, který se naplno otevře ve snímku Spider-Man: Bez domova, a zkrátka bude existovat několik různých verzí padoucha Vultura v několika různých samostatných dimenzích. Nebo u snímků ze SUMC platí něco podobného, jako platilo u seriálů jako Daredevil nebo Agents of S.H.I.E.L.D. - tedy, že se budou ze všech sil snažit tvářit, jako součást Marvel Cinematic Universe, i když v opačném směru bude platit, že je MCU jen tiše ignoruje.

Jeden z manažerů studia Sony v nedávném rozhovoru uvedl, že po premiéře Spider-Mana: Bez domova bude fanouškům celá situace kolem propojování filmů a další budoucnosti jasnější, tak doufejme, že to tak skutečně dopadne a ve všem nebude akorát ještě větší guláš.

Hororový snímek s akčními prvky Morbius vypráví příběh vědce (Jared Leto), jenž se při snaze nalézt lék na vzácnou krevní chorobu nešťastnou náhodou přemění v živoucího upíra. Ač znechucen svou žízní po lidské krvi, rozhodne se namířit krvežíznivost proti kriminálníkům, které nepovažuje za hodné života. Morbius začínal v komiksech jako záporák, posléze se z něj stal antihrdina. Ve filmovém světě by Morbiovy příběhy mohly být provázané s Venomem. Dále hrají Matt Smith, Tyrese Gibson a Adria Arjona. Scénář napsali Burk Sharpless a Matt Sazama. Režíruje Daniel Espinosa. Datum premiéry v ČR je stanoveno na 20. 1. 2022.

Foto: Sony

Zdroje: Gamespot, ComicBook

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest