Morbius: Scénář očekávané komiksovky dle Jareda Leta nebyl nejlepší

Morbius: Scénář očekávané komiksovky dle Jareda Leta nebyl nejlepší | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit dalších 5 obrázků
Oscarový herec rovněž přiznal, že takový produkční šrumec ještě nezažil.

Premiéra komiksovky Morbius se nedávno opět vzdálila, když byl biják režiséra Daniela Espinosy odsunut až na leden 2022. Jednoho z nejpodmanivějších a nerozporuplnějších hrdinů komiksového světa, kterého na stříbrném plátně ztvární Jared Leto, se tedy jen tak nedočkáme. Talentovaný herec si přirozeně střihne charismatického antihrdinu doktora Michaela Morbiuse. Ten trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. S úmyslem zachránit druhé, jimž hrozí stejný osud, se Morbius rozhodne k zoufale riskantnímu činu. Zdánlivý úspěch přinese lék, který je však dost možná nebezpečnější než sama smrtelná choroba.

(Anti)hrdina sám o sobě má značný potenciál, ovšem první upoutávka k filmu vzbudila spíše rozpaky. Žádná hitparáda to vskutku nebyla, ale na druhou stranu takový Venom taktéž působil všelijak a nakonec z něj byl nečekaný hit. Leto se k vyhlíženému snímku nedávno vyjádřil v rozhovoru pro server Variety. Rodák z Bossier City v Louisianě mimo jiné přiznal, že realizace Morbia byla pěkná fuška. Tlak byl prý cítit ze všech stran a času nebylo mnoho. Navíc se do projektu nalilo dost peněz a očekávání logicky nejsou úplně malá. U takto drahých produkcí prý bývají rozhodnutí nejednou činěna pod tlakem a stres je de facto všudypřítomný. "Dle mého soudu se u podobných blockbusterů často stává, že prvotní scénář není zrovna skvostný," uvedl Leto a vzápětí dodal:

"Začínáš s nadějí a představou něčeho. Tvrdě makáš, jak je to jen v dané chvíli možné, aby by byl výsledek co možná nejlepší. Osobně mám pocit, že to je poprvé v mé kariéře, co jsem se ocitnul v takto robustní produkci, tudíž jsem zavítal do neprobádaného teritoria."

Nám nezbývá než doufat, že scenáristé Matt Sazama a Burk Sharpless materiál adekvátně vyladili a Morbius v kinech po celém světě nepropadne. Leto by si určitě nějaký výraznější kasovní trhák zasloužil.

Hororový snímek s akčními prvky Morbius vypráví příběh vědce (Jared Leto), jenž se při snaze nalézt lék na vzácnou krevní chorobu nešťastnou náhodou přemění v živoucího upíra. Ač znechucen svou žízní po lidské krvi, rozhodne se namířit krvežíznivost proti kriminálníkům, které nepovažuje za hodné života. Morbius začínal v komiksech jako záporák, posléze se z něj stal antihrdina. Ve filmovém světě by Morbiovy příběhy mohly být provázané s Venomem. Dále hrají Matt Smith a Adria Arjona. Scénář napsali Burk Sharpless a Matt Sazama. Režíruje Daniel Espinosa.

Zdroj: Variety

Foto: Sony Pictures

Galerie: 6

Morbius: Scénář očekávané komiksovky dle Jareda Leta nebyl nejlepší | Fandíme filmu Morbius: Scénář očekávané komiksovky dle Jareda Leta nebyl nejlepší | Fandíme filmu Morbius: Scénář očekávané komiksovky dle Jareda Leta nebyl nejlepší | Fandíme filmu Morbius: Scénář očekávané komiksovky dle Jareda Leta nebyl nejlepší | Fandíme filmu Morbius: Scénář očekávané komiksovky dle Jareda Leta nebyl nejlepší | Fandíme filmu Morbius: Scénář očekávané komiksovky dle Jareda Leta nebyl nejlepší | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest