DC vs. Marvel v jednom filmu? Podle Jamese Gunna to není vyloučeno

DC vs. Marvel v jednom filmu? Podle Jamese Gunna to není vyloučeno | Fandíme filmu
Marve / DC
Režisér Strážců Galaxie (Marvel) a Sebevražedného oddílu (DC) se rozpovídal o tom, co je ve filmu skutečně důležité.

Režisér James Gunn, který se nejvíc proslavil natočením Strážců Galaxie 1 a 2 a chystané novinky Sebevražedný oddíl, je známý tím, že s chutí diskutuje na sociálních sítích s fanoušky. Nejnověji se jej fanda zeptal, zda by v přímém souboji zvítězili Strážci nebo Oddíl. Na to Gunn odpověděl: „Fanoušci“.

Načež Gunn svoje followery mírně překvapil, když prozradil, že na téma „Marvel vs. DC“ s příslušnými manažery mluvil: „Nezávazně jsem to nadhodil jak před šéfy v Marvelu, tak před šéfy v DC. Podle mě by to bylo boží. Nemyslím si, že je pravděpodobné [že k tomu dojde], ale zároveň se domnívám, že to není zcela vyloučené. AVŠAK ZDŮRAZŇUJI, že sledovat neustálé crossovery a mashupy mě osobně baví míň, než si užít opravdu dobrý příběh.“

Setkání hrdinů od Marvelu a DC není žádný nový nápad. K prvnímu crossoveru došlo už v roce 1976 v příběhu Superman vs. the Amazing Spider-Man. Následoval Superman and Spider-Man (1981) a v tom samém roce se objevil také komiks Batman vs. the Incredible Hulk. Následovala celá řada dalších podobných příležitostí, z těch výraznějších zmiňme alepsoň Darkseid vs. Galactus (1995), Batman and Captain America (1996) Daredevil/Batman: Eye for an Eye (1997) nebo The Incredible Hulk vs. Superman (1999). V roce 1996 potom vycházela celá komiksová minisérie DC vs. Marvel a v letech 2003-2004 JLA/Avengers. Komiksových crossoverů vznikly celé desítky a svého času bylo populární třeba také internetové video Superman vs. Hulk:

James Gunn má nicméně pravdu v tom, že podobná setkání sice mohou být zábavná, ale na prvním místě jsou dobře napsané postavy a zajímavý příběh. Setkání různorodých hrdinů je v mnoha případech spíš marketingový tah, než něco, co mělo tvůrčí inspiraci. Gunn pokračuje:

Občas mi přijde znepokojivé, že řadu lidí zdánlivě daleko víc zajímají crossovery, camea, odkazy a potitulkové scény, než vlastní příběh a postavy daného filmu! Když točím film, tak 99,9% času trávím vymýšlením příběhu a postav a jen 0,1% tvoří ten zbytek…[Sebevražedný oddíl] titulkovou scénu MÁ. Miluji je, diváci díky nim mají důvod vidět jména všech lidí, co na filmu tvrdě pracovali. Ale je to vždycky něco navíc. Zákusek, ne hlavní chod…“

S Jamesem nelze než souhlasit, že spousta diváků je celá žhavá na nejrůznější „cingrlátka“ a Hollywood jim často jde na ruku. Řeší se, kolik kdo najde ve filmu tajných odkazů, velké bijáky se točí prakticky výhradně podle známých značek a dopředu se řeší spíš to, jaký zajímavý host se ve snímku objeví, než to, o čem bude. To je zřejmě dané tím, v jaké zrychlené době přeplněné vjemy žijeme. Zaujmout v silné konkurenci je extrémně těžké, takže jakmile máte k dispozici něco výrazného, čím se dovedete odlišit od ostatních, málokdo v dnešní době dokáže odolat pokušení. Samozřejmě jsme rádi za to, když nejrůznější spojení známých věcí vznikají přirozeně a nejsou samy o sobě důvodem k odsouhlasení projektu, ale jestli jde o přirozené tvůrčí spojení nebo jen komerční ždímačku bez nápadu většinou zjistíme až po premiéře.

Buďme rádi, že pro filmaře jako je Gunn jsou na prvním místě stále příběh a postavy, nicméně co myslíte? Bylo by zajímavé vidět nějaký masivní filmový střet Marvelu a DC? Dejte vědět v komentářích.

Zdroj: James Gunn

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest