Box Office: Krev a pot v čele, Cruise v těsném závěsu

Box Office: Krev a pot v čele, Cruise v těsném závěsu | Fandíme filmu
Právě končící víkend byl očividně klidem před bouří, neboť žádné hypervýdělky se nekonaly. Američané šetří těžce vyděláné dolary na Iron Mana 3!

Předpovědi skutečně naznačovaly, že poslední dubnový víkend bude divácky slabší. A jak se prognostikové občas mýlí, tak tentokrát to byla sázka na jistotu. I proto stačilo Michaelu Bayovi relativně slabších $20 milionů k tomu, aby dotlačil testosteronem nadupanou akční komedii Krev a pot (Pain and Gain) na pomyslný trůn. Megalomanský režisér poněkud zvolnil a s rozpočtem $26 mega natočil vcelku rozporuplně přijímaný snímek. Američtí kritikové se rozdělili na dva tábory, kdy jedni mluví o solidní e-Rkové zábavě a jiní zase v duchu bonmotu "Michael Bay = more pain than gain" hovoří o lehce podprůměrné, nadmíru hlasité a silně nekonzistentní záležitosti. Těžko soudit, leč v Paramountu mohou být celkem spokojeni. Nejde o bůhvíjaký trhák, ale kasovně nezklame. Holt kombinace úspěšného tvůrce a dvojice Mark Wahlberg a Dwayne Johnson bezpečně zafungovala. Češi a Slováci si musí počkat až do července. Smůla!

Na druhé místo byl sesazen král minulého víkendu, kterým bylo Kosinskiho Nevědomí (Oblivion). Pokles se dal očekávat, tudíž žádné velké překvápko. Tom Cruise, Morgan Freeman a Olga Kurylenko v tomto případě urvali více než $17 melounů a celosvětově už mají na svém kontě takřka $200 mega. Ambiciózní sci-fi projekty to ovšem mají dnes obecně těžké, což můžeme přičíst jednak postupně se měnícím chutím divácké obce, ale současně i obehraným a prostoduchým vizím post-apokalyptické budoucnosti, které byly tak populární v dekádách předchozích a jimiž se nás hollywoodští tvůrci snaží znovu a znovu ohromit. Fanoušky však již tolik nelákají. Bohužel, revoluční sci-fi je v nedohlednu.

Bronz si vybojoval baseballový zázrak jménem 42, v němž nám režisér Brian Helgeland předkládá příběh Jackieho Robinsona, prvního afroamerického hráče v MLB. Herecké duo Harrison Ford a Chadwick Boseman se velmi pravděpodobně posune dokonce na druhé místo amerických historických tabulek v subžánru baseballových filmů, když na Pittův Moneyball ztrácí pouhých $6 milionů. Žebříčku s přehledem kraluje legendární Velké vítězství, ve kterém nacamraný Tom Hanks okřikuje Madonnu a Geenu Davis. Jen pro doplnění, sportovní drama 42 si připsalo dalších téměř $11 melounů a celkově v zámoří k dnešku utržilo úctyhodných $69 mega. Parádní práce!

Na "bramboru" to dotáhla e-Rková romantická komedie The Big Wedding, což je asi docela zklamání. Ani naprosto nevídaný herecký ansámbl nedokázal obměkčit zámořské kritiky, když Amanda Seyfried, Robert De Niro, Katherine Heigl, Robin Williams, Topher Grace, Susan Sarandon a Diane Keaton vyfasovali na RottenTomatoes zatím jen 6%!! kladných recenzí. Velká svatba je kvalitativně asi pořádný výbuch a všem se doporučuje vzít nohy na rameny v případě, že po vás výtvor Justina Zackhama půjde. Nicméně pár odvážlivců se v USA našlo, takže zapisujeme $7,5 milionu (rozpočet $35 mega). Na pětce následuje animovaná trvalka Croodsovi s výsledkem $6,6 melounů (celosvětově $468 milionů) a za ní se krčí druzí Joes ($3,6 milionu - celosvětově $349 mega).

A co příští týden? Přece Iron Man 3! Lze očekávat premiéru jako řemen, čemuž nasvědčují i výsledky z neamerických trhů. Krize nekrize, comicsárny zatím táhnou a lidé rádi vyplácnou za zavedenou značku peníze. Celkově se odhaduje, že by Blackův blockbuster měl dosáhnout hranice $400 milionů jen ze Spojených států, tudíž je třeba zabrat hned na začátku.

Kompletní přehled zde.

Za týden zdarec!

Iron Man 3

03.05.2013 | USA, Čína
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest