Box Office: Lesní duch opanoval americká kina!

Box Office: Lesní duch opanoval americká kina! | Fandíme filmu
Vcelku plodný víkend přinesl hned trojí překonání dvacetimilionové ($) hranice. Zabodoval i Jurský park 3D.

Týden utekl jako voda a máme tu další víkendové bilancování. Papírovým favoritem byl tentokrát Lesní duch (Evil Dead), ač se čekalo, jak se k remaku, který není tak úplně remakem, postaví mladší publikum. U Sony by údajně byli spokojeni s výsledkem mezi $20-22 miliony, což režisér Fede Alvarez překonal beze zbytku. Jeho hutný krvák, jenž stál "pouhých" $17 mega, nakonec při premiéře urval ze zámořských kin krásných $26 melounů. Rozhodně sukces a logicky odsunutí Joes na druhé místo. Podíváme-li se krapet do minulosti, tak hororový remake je z finančního hlediska dosti riskantní podnik (hit-or-miss). K těm úspěšným lze zařadit snímky Pátek třináctého (otvírák $40,6 mil.), Noční můra v Elm Street ($32,9 mil.) či Podivní ($16,1 mil.). Nyní už můžeme stoprocentně říci, že se dočkáme zřejmě nejednoho pokračování, neboť kultovní značka stále táhne.

Vítěz z minulého týdne, akční pecka G.I. Joe: Odveta, se musí tento týden spokojit se druhým místem, když tržby spadly zhruba o 50%. Dwayne "The Rock" Johnson, Bruce Willis a Adrianne Palicki přisypali dalších $21 milionů. Celosvětově to už dělá pěkný balík, poněvadž film boduje prakticky všude. U Paramountu tudíž mohou být klidní. Jejich vysokorozpočtová hitovka určitě nepropadne. K dnešku má na kontě $231 melounů. Obdobně jako u Lesního ducha, i v tomto případě klepe pokračování na dveře. Snad se ho chopí někdo zdatnější než Jon M. Chu.

Na trojce je animovaná trvalka Croodsovi, jež zaznamenala stejný výsledek jako Joes, tedy $21 mega. Americké tržby padají pozvolna a u Foxů si mohou mnout ruce, protože předvelikonoční strategie jim vyšla dokonale. Navíc má prehistorické rodinné dobrodružství celkem slušné recenze, přičemž u diváků boduje na plné čáře. Těžko by někdo na začátku roku tipoval, že zrovna skopičárna dua Kirk De Micco a Chris Sanders s klidem překoná $331 milionů celosvětově. Příští týden asi vyklidí medailové pozice, leč i tak "klobouk dolů".

Osobně mám ovšem největší radost ze druhé novinky tohoto týdne, kterou byl Jurský Park 3D. Třírozměrní dinosauři Stevena Spielberga nezklamali a při obnovené 3D premiéři připsali $18,5 mega. Příležitost patrně využili nejen skalní fandové geniálního dobrodružství natočeného dle světoznámé předlohy Michaela Crichtona, ale i diváci, jež neměli v roce 1993 tu možnost nebo ji tehdy prostě propásli. Kvalita je kvalita! Na pětce se umístil Butlerův Pád Bílého domu, jenž uzmul něco málo přes $10 melounů a na šestce nalezneme Perryho Tyler Perry's Temptation, o němž vpravdě vůbec nic nevím (+$10 mil.).

Příští pátek má premiéru sportovní drama z baseballového prostředí s názvem 42, které vypráví příběh Jackieho Robinsona - prvního černocha v historii Major League Baseball (MLB). V hlavních rolí Chadwick Boseman a Harrison Ford. A v neposlední řadě vtrhne do více než tří tisícovek amerických kin pátý díl komediální série Scary Movie. Uvidíme, zda filmoví fandové opět skočí tvůrcům na lep a zaplatí za občas trošku přestřelenou a trapnou parodii i tentokrát.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest