Box Office: Cruisovo Nevědomí v zámoří uspělo!

Box Office: Cruisovo Nevědomí v zámoří uspělo! | Fandíme filmu
Jediná novinka v amerických kinech si připsala takřka čtyřicetimilionový otvírák.

Víkendová dominance sci-fi Nevědomí režiséra Josepha Kosinskiho rozhodně není překvapivým zjištěním, neboť konkurence byla velice slabá. Dvojice Tom Cruise a Olga Kurylenko nemusela čelit žádné jiné novince, která by byla nasazena do více než čtyř stovek kin. Tudíž triumf vcelku kladně hodnoceného snímku se dal očekávat a hlavouni v Universalu počítali přinejmenším s výsledkem +$30 mega (rozpočet $120 mil.). Nakonec se zadařilo o chloupek lépe, protože sympatické post-apokalyptické dobrodružství vytahalo z kapes amerických filmových fandů $38 milionů. Navíc se Nevědomí daří i na zahraničních trzích, kde si připsalo již $112 melounů. Po dlouhé době třicetimilionový otvírák pro Cruise, což je ovšem zčásti dáno limitovaným uvedením čtvrté Mission: Impossible, která by jinak tuto metu dozajista překonala. Jen pro porovnání, Cruisovo kultovní sci-fi Minority Report zapsalo při premiérovém víkendu v roce 2002 zhruba $36 mega (3000 kin).

Druhé místo si pohlídalo sportovní drama 42, v němž nám zručný režisér Brian Helgeland vypráví příběh Jackieho Robinsona, prvního afroamerického hráče v baseballové MLB. Kritiky velmi pozitivně přijatý životopisný snímek vydělal tentokrát $18 milionů a celkově má na svém kontě už $54 mega. Nelze však očekávat, že by "čtyřicet-dvojka" zabodovala i v zahraničí, jelikož baseballová tematika jinde tolik neletí. Ostatně je otázkou, do jakých destinací herecké duo Chadwick Boseman & Harrison Ford vůbec dorazí.

Na bronzové příčce opět žádná změna. Nezničitelní Croodsovi dále využívají slabé konkurence a znovu okupují medailovou pozici. Tentokrát jejich příspěvek činí $9,5 milionu, když celosvětově se animovaná rodinná prkotina již přehoupla přes $427 melounů. Foxové bezesporu poplácají režisérský a scénáristický tým ve složení Chris Sanders & Kirk De Micco po zádech a v budoucnu se pravděpodobně nebudou bránit další spolupráci se studiem DreamWorks.

Zbylé drobečky posbíralo na "čtyřce" Scary Movie V ($6,3 mil.), jež bude očividně hodně spoléhat na zahraniční trhy, protože Američané na lep znovu neskočili. Skoro $6 mega pak zapsalo pokračování Joes a šestici nejúspěšnějších uzavírá solidně hodnocené kriminální drama Za borovicovým hájem (The Place Beyond the Pines), ve kterém září Ryan Gosling a Bradley Cooper ($4,7 mil. z 1542 kin).

Příští týden vtrhne do kinosálů ve Spojených státech megaloman Michael Bay se svým menším projektem, jenž nazval Krev a pot (Pain and Gain). Trailery naznačují energický a šťavnatý zážitek, přičemž hereckému ansámblu vévodí svalovci Mark Wahlberg a Dwayne "The Rock" Johnson. Druhou novinku představuje komedie Velká svatba (The Big Wedding) režiséra Justina Zackhama, v níž se představí například Amanda Seyfried, Robert De Niro, Katherine Heigl, Robin Williams, Topher Grace, Susan Sarandon či Diane Keaton.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest