Doctor Strange 2: Scénář bylo třeba na poslední chvíli kompletně přepsat

Doctor Strange 2: Scénář bylo třeba na poslední chvíli kompletně přepsat | Fandíme filmu
Marvel Studios
Proč marvelovku opustil původní režisér a jakou výzvu to znamenalo pro jeho nástupce.

Doctora Strange 2 měl původně natočit Scott Derrickson, režisér jedničky. Nakonec ale od projektu odstoupil. Scenárista C. Robert Cargill, spoluautor prvního filmu a Derricksonův dlouholetý parťák teď v rozhovoru pro Cinemablend vysvětlil, že důvodem ke Scottově odchodu byly skutečně tvůrčí neshody. Režisér chtěl film natočit výrazně temnější, než si studio přálo. Nakonec byl Derrickson postavený před volbu, zda několik let strávit na projektu, kde by musel dělat opravdu velké kompromisy, anebo raději odejít a okamžitě se tak moci pustit do příprav svého vysněného snímku The Black Phone. Jak už víme, Derrickson zvolil druhou variantu.

Výměna režiséra s sebou přinesla zásadní komplikace. Rychle byl najatý náhradník Sam Raimi, ale do startu natáčení v té době zbývaly pouhé dva měsíce. A v tomhle šibeničním termínu bylo podle nového scenáristy Michaela Waldrona třeba film kompletně přepsat. V rozhovoru pro Vanity Fair Michael prozradil, že je paradoxně zachránila pandemie. Natáčení kvůli ní bylo o několik měsíců odloženo a Waldron s Raimim tak měli skoro celý rok na to, aby přes videohovory scénář vyladili.

Waldron začal pro Marvel pracovat jako scenárista série Loki a spolupráce se mu zalíbila, a tak s chutí přijal další výzvu. V rozhovoru pro Games Radar potom naznačil, že by mohl Doctor Strange in The Multiverse of Madness na Lokiho přímo navazovat. Což už v minulosti z úst zástupců Marvelu zaznělo, tak uvidíme, co z údajného propojení nakonec bude nebo nebude.

V hlavních rolích se vracejí Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Benedict Wong, Chiwetel Ejiofor. Doplní je Elizabeth Olsen a Xochitl Gomez. Česká a slovenská premiéra jsou stanoveny na 24. 3. 2022.

Zdroje: Cinemablend, Vanity Fair, Games Radar

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest