Doctor Strange 2: Se scénářem je to nějaké divoké. Stihne se premiéra?

Doctor Strange 2: Se scénářem je to nějaké divoké. Stihne se premiéra? | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Doctora Strange in the Multiverse of Madness zatím psalo méně lidí, než se obecně předpokládalo. Ovlivní to úroveň hotového díla?

Není to tak dávno, co jsme se dozvěděli, že studio Marvel ukončilo spolupráci s režisérem Scottem Derrickson. Ten natočil Doctora Strange a měl připravit i pokračování, ale nakonec se se studiem pro tvůrčí neshody rozešel. Potud je vše poměrně jasné. Až tak jasné nicméně není to, kdo vlastně tedy scénář pro Doctor Strange in the Multiverse of Madness psal nebo píše. Zpočátku se předpokládalo, že v něm zřejmě bude mít prsty Derrickson, který se podílí na scénářích většiny svých filmů, často ve spolupráci s dvorním parťákem C. Robertem Cargillem. O Cargillovi však zpočátku oficiálně nepadlo ani slovo. Později jsme se dozvěděli, že na scénáři začala pracovat Jade Bartlett a v té době to vypadalo, že spolupracuje na filmu s Derricksonem.

Když se ten s Marvelem rozešel, mluvilo se sice o tvůrčích neshodách, nicméně zároveň jsme se dozvěděli, že Marvel nechce posunout datum premiéry. Působilo tedy jedině logicky, že nový režisér bude vycházet z dosavadního scénáře, aby se vůbec všechno dalo stihnout. Krátce na to nicméně vyšlo najevo, že se zapojil další scecnárista – spoluautor minisérie Loki, Michael Waldron. A čerstvě scenárista Cargill na Twitteru uvedl, že společně s Derricksonem nikdy neměli příležitost napsat ani první verzi scénáře filmu, a že s čímkoliv Marvel v tuhle chvíli pracuje, nejspíš to žádným způsobem nestaví na jejich nápadech.

To působí přinejmenším zvláštně. Napsala tedy prvotní verzi scénáře až Bartlett? Vychází Waldron z jejího textu? Anebo píše znovu od začátku? A pracuje na projektu ve skutečnosti už delší dobu, akorát se to tajilo? Anebo začal se scénářem skutečně až ve chvíli, kdy byl oznámený odchod Derricksona? A pokud ano, jak se to všechno má zatraceně stihnout?

Připomínáme, že i když studio jedná se Samem Raimim, projekt stále ještě nemá oficiálně režiséra, a tak snímek může budit jisté obavy. Obavy, že bude odložený, anebo v horším případě spíchnutý dost horou jehlou. Doufejme, že alespoň tomu druhému riziku se Marvelu podaří vyhnout.

V galerii si můžete ještě jednou připomenout, jak to vypadá, když si to Doctor Strange prohodí s Iron Manem. Původní předpoklad byl podle nedávného odhalení tvůrců takový, že v Avengers: Infinity War měl na tělo Doctora Strange poslat své brnění Tony, aby jej ochránil před mučením Ebonyho Maw.

Natáčení by mělo začít v květnu v Anglii, tak uvidíme, zda se do té doby podaří zodpovědět některé z našich otázek.

V hlavních rolích se mají vrátit Benedict Cumberbatch, Benedict Wong a Chiwetel Ejiofor. Doplní je Elisabeh Olsen. Americká premiéra je stanovena na 7. 5. 2021.

Zdroje: C. Robert Cargill, HN Entertainment, Production List

Galerie: 6

Doctor Strange 2: Se scénářem je to nějaké divoké. Stihne se premiéra? | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Se scénářem je to nějaké divoké. Stihne se premiéra? | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Se scénářem je to nějaké divoké. Stihne se premiéra? | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Se scénářem je to nějaké divoké. Stihne se premiéra? | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Se scénářem je to nějaké divoké. Stihne se premiéra? | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Se scénářem je to nějaké divoké. Stihne se premiéra? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest