Box Office: Godzilla vs. Kong si v pokladnách brousí zuby na Mizery

Box Office: Godzilla vs. Kong si v pokladnách brousí zuby na Mizery | Fandíme filmu
Warner Bros. / Legendary
Zobrazit další 2 obrázky
Godzilla s Kongem překonali v kinech Tenet nebo Godzillu II a blíží se k překonání Mizerů 3 - posledního hollywoodského hitu před pandemií.

Odsunutí Mortal Kombatu na příští víkend nechalo Spojené státy tenhle týden bez velkých premiér. Mezinárodně adaptace populární videohry utržila dalších skoro 6 milionů dolarů a celosvětově je na 19 milionech.

Americká kina jsou mezitím pořád v takovém vyčkávacím módu. Celkově je jich je v USA a Kanadě otevřeno okolo 56 %, v New Yorku smějí využít jenom 33 % kapacity. V Los Angeles se ve velkých problémech ocitla menší kina Arclight/Pacific, která hostila hlavně menší nezávislé kousky, dávala jim naději zazářit a otevírala indie režisérům cestu do Hollywoodu. Tento týden jsme se ale dozvěděli, že kinaři vrátí klíče od budov pronajímatelům a tahle kina už neotevřou. Smutné, ale je to přesně to, co se nevyhnutelně muselo stávat v době, kdy menší kina dlouhodobě neměla příjmy, dostatečnou podporu státu nebo vnější investice, jako velké řetězce. Analytici alespoň přinášejí nějaké dobré zprávy v podobě divácké důvěry v návštěvu kin. Aktuálně je už 64 % zámořských diváků ochotno jít do kin bez obav o svoje bezpečí. 

Jedničkou víkendu v USA zůstávají Godzilla vs. Kong, kteří mají ze tří tisíc kin 7,7 milionu ve třetím víkendu a 80,5 milionů dolarů ze Států celkem. Film bude Warnerům s velkou pravděpodobností psát černá čísla a udrží studio na vrcholu distribučního žebříčku. Filmy Warnerů byli totiž z 16 dosavadních týdnů tohoto roku první hned v 8 z nich a s osmačtyřicetiprocentním podílem na trhu má studio z Ameriky utrženo od začátku roku už 167 milionů dolarů. Godzilla vs. Kong mají ještě dva týdny na HBO Max a pak měsíc poběží výhradně v kinech. Globálně jsou na 390 milionech, čímž překonali globální tržbu Godzilly 2: Krále monster a brzo budou prvním americkým filmem, který překoná 400 milionů od dob Mizerů navždy, kteří byli uváděni začátkem loňského roku. 

Na druhé příčce víkendu je mládeži nepřístupný akčňák Nobody s Bobem Odenkirkem a 2,5 milionu dolarů. Universal tady už utržil 19 milionů dolarů v USA a 34 milionů globálně. Na trojce je potom horor The Unholy s 2,1 milionu a 9,6 mega po třech týdnech promítání. Z animáků se pořád hraje Raya a drak s 1,9 milionu dolarů a 37 mega z Ameriky a 96 z celého světa. Tom a Jerry jsou na pětce s 1 milionem a 42,5 milionu po osmi týdnech v severoamerických kinech. Světově se podařilo pokořit stovku - celkem to dělá 101 milionů. V Top 10 samozřejmě nemůžou chybět Croodsovi 2 na desátém postu, kteří ve 21. víkendu mají 310 000 dolarů a 57,1 milionu z USA a 163,2 ze světa. 

NEON
Pandemický horor In the Earth

Jediná novinka, která prorazila do Topky je pandemický horor In the Earth od britského režiséra Bena Wheatleyho. Halucinogenní výprava dvou vědců oživlým lesem v době zničujícího viru přilákala množství diváků především na západním pobřeží USA a utržila 506 000 dolarů z 547 kin. Distributor NEON jinak nasadil ještě jeden lehce bizarní film, černobílý dokument Gunda o životě jednoho prasete, dvou krav a slepice. Z pěti kin padlo 5000 dolarů a kritici nešetří chválou (aktuálně 98 % na Rotten Tomatoes).

Souhrnná tržba ve Spojených státech jinak opět padla pod 20 milionů, což indikuje jediné - svět dál čeká na hollywoodské hity, které by na otevřených trzích dokázaly diváky do kin přilákat. Uvidíme, zda ciferník na pokladně příští víkend nějak výrazně protočí Morta Kombat, jež s odstupem dostane premiéru i v USA a na dalších trzích.

Zdroj: Deadline, Forbes

Galerie: 3

Box Office: Godzilla vs. Kong si v pokladnách brousí zuby na Mizery | Fandíme filmu Box Office: Godzilla vs. Kong si v pokladnách brousí zuby na Mizery | Fandíme filmu Box Office: Godzilla vs. Kong si v pokladnách brousí zuby na Mizery | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest