Mortal Kombat: První ohlasy na bojovou řežbu

Mortal Kombat: První ohlasy na bojovou řežbu | Fandíme filmu
Warner Bros.
První diváci viděli očekávanou adaptaci násilné videohry. Dozvídáme se, jak dopadly souboje či to, zda film uspokojí fanoušky her.

Po filmech Wonder Woman 1984, Liga spravedlnosti Zacka Snydera nebo Godzilla vs. Kong, dorazí příští týden na HBO Max další žhavý titul. Tentokrát nepůjde o žádnou komiksovku ani o dobrodružný velkofilm, ale o snímek Mortal Kombat, který vychází ze stejnojmenné brutální videohry. Cestu Mortal Kombat na streamovací platformu už začaly lemovat první zahraniční ohlasy, takže jak podle nich dopadlo nové zpracování slavné videoherní bojovky?

Nový Mortal Kombat je prý solidní adaptací videohry, plnou momentů pro skalní fanoušky, ale zároveň vcelku slušným filmem pro diváky, kteří předlohu neznají. Nejde o žádné charakterní drama a rozhodně se tu nedá mluvit o velkém vývoji postav. Místo toho tu jsou boxeři s krví ninjů, kteří rozsekávají neviditelné ještěrky a okřídlené démony na krvavou kaši a když se zrovna nebojuje, postavy se hašteří mezi sebou a trousí pseudoduchovní fráze, dokud nepřijde na řadu další souboj. Z plejády postav tu nejvíce vyniká zábavný Kano zahraný Joshem Lawsonem. Není to podívaná pro náročného diváka, ale odlehčená zábava, kde vizuál, brutalita a akce jsou přesně to, co fanoušci hledají od prvního Mortal Kombat z roku 1995.

Warner Bros.
Josh Lawson jako Kano

Charakterizace postav jsou dle všeho věrné svým virtuálním předlohám, což se týká i oblečení a bojových stylů, které jsou téměř identické jako videohrách. Zdá se tedy, že tvůrci opravdu kladli na detail velký důraz a přistupovali k předloze s velkou pečlivostí. Dojem může kazit nevyvážené tempo snímku a zaznívá kritika na střih, což je problém hlavně v bojových sekvencích. Tam to silně zamrzí, jelikož na nich film stojí a padá a příliš častý střih může zkazit zážitek z propracované choreografie. Větší zmatek pak údajně nastává ve chvíli, kdy probíhá více soubojů naráz a na různých místech.

Jinak ve výsledku by však nemělo jít o žádný průšvih typu Mortal Kombat 2: Vyhlazení, ale o vcelku povedený počin, který fanoušky potěší. Dveře k pokračování jsou otevřené dokořán a jelikož byl film natočený za skromných padesát milionů, hravě by se mohl zaplatit a v budoucnu tak může dorazit druhý díl.

Níže si můžete přehrát ochutnávku boje Scorpiona a Sub-Zera a kompletní soundtrack.

Cole býval kdysi šampiónem MMA a měl před sebou velkou kariéru, jenomže všechno se potom tak nějak pokazilo. Cole má na prsou znaménko ve tvaru draka, který je symbolem Mortal Kombatu. Hrdina se bude muset ohlížet přes rameno, protože po něm jde Sub-Zero, jehož na něj z neznámého důvodu poslal čaroděj Shang Tsung ze světa Outworld. Cole později potká majora speciálních sil Jacksona „Jaxe“ Briggse, jenž má stejné znamení a poradí mu, aby našel Sonyu Blade. Ta jej zavede do chrámu lorda Raidena, kde se Cole setká s dalšími bojovníky jako jsou Liu Kang, Kung Lao a Kano. Ti mají též znamení a všichni pod stejnou střechou trénují na turnaj, v němž budou bojovat o osud našeho světa.

Datum premiéry je v tuto chvíli v Česku stanoveno na 15. 4., na Slovensku na 8. 4. Termíny platí, pokud to pandemická situace v kinech dovolí.

Foto: Warner Bros.

Zdroj: Screen Rant

Mortal Kombat

23.04.2021 | USA, Kanada
Akční, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest