Bleskovky: Zemřela herečka Helen McCrory

Bleskovky: Zemřela herečka Helen McCrory | Fandíme filmu
BBC
Zachary Quinto o Star Trek 4, petice chce přeobsadit Black Panthera a další krátké zprávy ze světa filmu.

Bleskovky jsou rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Zemřela Helen McCrory

Ve věku pouhých 52 let zemřela herečka Helen McCrory. Veřejnosti to oznámil její manžel, herec Damian Lewis. Herečka podlehla rakovině. Zemřela pokojně doma, obklopená nejbližšími. Helen byla extrémně činorodá herečka. Ještě v posledních letech jsme ji mohli vidět v seriálech Kvíz, Přes mrtvoly, Jeho temné esence nebo Gangy z Birminghamu. Byla uznávanou divadelní herečkou a ve filmu si zahrála ve snímcích jako Královna, Fantastický pan Lišák, Hugo a jeho velký objev, Skyfall nebo v sérii Harry Potter, kde ztvárnila matku Draca Malfoye.

Čest její památce a upřímnou soustrast pozůstalým.

(Zdroj: Damian Lewis)

Představitel Spocka je otevřen návratu v dalším Star Treku

Filmová série Star Trek je na rozdíl od té seriálové momentálně na mrtvém bodě. Třetí díl s podtitulem Beyond i přes relativně pozitivní přijetí neutržil žádné závratné peníze a studio Paramount údajně minulý rok zrušilo všechny navrhované varianty dalšího pokračování. Jak to se značkou je neví ani herci posledních tří filmů, mezi něž patří i Zachary Quinto. Ten se zhostil role Spocka, a v rozhovoru pro PopCulture vyjádřil naději na to, že se nakonec „jeho“ posádka opět vrátí. On sám by si rád roli zopakoval, nicméně nemá vůbec žádné informace o tom, v jaké je momentálně značka fázi. Studio zarezervovalo na rok 2023 termín pro premiéru jakéhosi Star Trek filmu, zda se však bude jednat o pokračování dosavadní série či nikoliv, se zatím neví. (Zdroj: PopCulture)

Jason Isaacs zkazil filmy s Harry Potterem svým dětem

Jak vnímají děti herců své rodiče, když je vidí ve filmu? U každého je to asi jinak, nicméně u Isaacsů z toho děti nejsou moc nadšené. Britský herec Jason Isaacs pro Digital Spy prozradil, že jeho děti v zásadě nekoukají na žádné filmy ve kterých on hraje, to by si spíš „ukously palce“. Tímto tak svým dvěma dětem prý zkazil např. sérii Harry Potter, ve které se objevuje jako stoupenec zla Lucius Malfoy. „Téměř ve všech filmech kde hraji by musely moje děti sledovat, jak mám s někým sex nebo někoho zabíjím, nebo obojí najednou. A to není něco, s čím by se lidé dokázali bez pomoci terapeuta vyrovnat.“ dodal s úsměvem herec. (Zdroj: Digital Spy)

Režisér Mužů v černém přivede na plátna mluvící zvířata v Paříži

Perestroika in Paris je název satirického románu od Jane Smiley, jehož hlavní hrdinové jsou skupinka mluvících zvířat procházejících pařížským parkem Champ-de-Mars přilehajícímu k Eiffelově věži. Hlavní hrdinkou je pak závodní klisna Paras, která jedné noci opustí svoji stáj a na své cestě se k ní připojí další různá zvířata žijící v ulicích a parcích Paříže. Příběh románu bude nyní převeden na velká plátna pomocí 2D animace, a režie projektu se ujme Bary Sonnenfeld, režisér trilogie Muži v černém či Addamsovy rodiny z roku 1991. Jako producent se přidal Frank Marshall (Jurský svět, Šestý smysl). (Zdroj: Collider)

Fanoušci Marvelu vytvořili petici za přeobsazení Black Panthera

Loni zasáhla všechny filmové fanoušky zpráva o smrti Chadwicka Bosemana, jenž byl široké veřejnosti nejlépe známý jako představitel Black Panthera v MCU. Aktuálně se chystá druhý díl, a tvůrci tak musí řešit zásadní otázku: Jak si poradit se skutečností, že herec už nežije? Ve hře je několik variant, nicméně Marvel už dříve oznámil, že z úcty k Bosemanovi a jeho rodině neobsadí do role jiného herce. Naprostý opak pak žádná petice, kterou určitá sekce fanoušků Marvelu nyní založila a začala propagovat. Podle nich je důležité, aby ve filmech dále vystupovala postava T’Chally, jejíž přítomnost je klíčová pro kulturní dědictví které Black Panther představuje a jehož je patronem. Jelikož se však dvojka brzo začne natáčet, téměř jistě taková petice už nic nezmění. (Zdroj: Change.org)

Zdroje: Damian Lewis, Change.org, Collider, Digital Spy, PopCulture,

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest