Bleskovky: Při hledání představitelky Iron Heart vůbec nebyl třeba casting

Bleskovky: Při hledání představitelky Iron Heart vůbec nebyl třeba casting | Fandíme filmu
Marvel Studios
Režisér Ranga chystá další animáky, kdo zrežíruje Boba Marleyho, nová teenage komedie a další krátké zprávy.

Bleskovky jsou rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Životopis Boba Marleyho našel režiséra

Bob Marley patří mezi největší hudební osobnosti nejen reggae hudby, ale hudebního průmyslu jako takového. Za jeho krátký život stihl představit tento styl hudby celému světu, a v rámci trendu životopisných filmů slavných hudebních kapel či osobností i Marley dostane svůj vlastní film. Studio Paramount pro něj nyní snašlo režiséra, jímž bude Reinaldo Marcus Green, držitel několika ocenění z festivalu Sundance. Od něj letos čekáme životopisný film King Richard pojednávající o otci tenisových hvězd sester Williamsových. Do producentské pozice se postaví hned několik členů rodiny Marleyových, konkrétně hudebník a syn Ziggy Marley, zpěvačka a prvorozená dcera Cedella Marley, či zpěvačka a Bobova bývalá manželka Rita Marley. Datum uvedení zatím není známo. (Zdroj: Deadline)

Režisér Pirátů z Karibiku chystá dva nové animáky

Gore Verbinski je známý především díky Pirátům z Karibiku, kterým jako režisér pomohl k obrovskému úspěchu. V sérii natočil i druhý a třetí díl, než začala značka kvalitativně upadat. Jedním z jeho nejlepších počinů je ale také animák Rango, který v roce 2012 vyhrál Oscara za nejlepší animovaný film. A k animovaným filmům se režisér nyní vrací, když sám oznámil práci na dvou nových projektech, na kterých spolupracuje s oscarovým kameramanem Rogerem Deakinsem. Na více podrobností je podle Verbinskiho slov brzy, nicméně prozradil, že jedním z těchto filmů bude animovaný muzikál. Tak třeba se v této kategorii znovu objeví režisérovo jméno mezi kandidáty na Oscara. (Zdroj: Collider)

Chris Evans zatím neviděl ani jeden díl WandaVision

Nezřídka se stává, že herci kvůli svému nabitému programu nestíhají zhlédnout projekty svých kolegů. WandaVision jakožto první uvedená marvelovská minisérie rozhodně strhla velkou pozornost, najdou se však i tací, kteří skvěle hodnocenou minisérii neměli šanci zhlédnout. Jedním z takových je i Chris Evans, představitel Kapitána Ameriky a velká tvář MCU, který tento nedostatek přiznal v rámci online ACE Comic Conu. K tématu zmínil, že Marvel opravdu široce expanduje do streamovacího světa, a i když WandaVision ještě neviděl, je rád za úspěch který se minisérii dostalo. (Zdroj: Comicbook)

Casting na hlavní roli v marvelovce Ironheart nebyl potřeba

Jedním z chystaných projektů, které oznámil Marvel na tiskové konferenci v prosinci, byla také minisérie Ironheart pojednávající o odkazu Tonyho Starka. Hlavní postavou série bude Riri Williams, mladá vynálezkyně která si sama vyrobí Iron Manovo brnění, a která by měla hrát v budoucnu velkou roli v rámci MCU. Představitelka role Dominique Thorne (If Beale Street Could Talk) nyní pro magazín Empire odhalila, že roli dostala, aniž by se na ni konal jakýkoliv casting. Jednou jí prostě zazvonil telefon a na druhém konci byla nabídka, kterou Thorne označila jako nejlepší moment v životě. I to svědčí o tom, jak si je Marvel svým castingovým výběrem jistý. Diváci pak tuto volbu budou moct zhodnotit v roce 2023. (Zdroj: Empire)

Nová středoškolská komedie o vědecké přípravě na sex

Tzv. teen komediím zřejmě není odzvoněno, zvláště když se posouvají hranice a mezi témata lze volněji zapojit i objevování sexuálního života mladými lidmi. Přesně tímto se bude zabývat nový film z produkce streamovací platformy Hulu s názvem Sex Appeal. Hlavní protagonistkou bude mladá perfekcionistka Avery ztvárněná Mikou Abdalla, která udržuje vztah na dálku s přítelem v podání Jakea Shorta. Ten by však rád udělal krok kupředu, kvůli čemuž se Avery rozhodně prozkoumat a osvojit si svoji sexualitu, časem však zjistí, že vztahy vyžadují méně vědy a více srdce. Režijní debut si filmem odbude Talia Osteen. (Zdroj: Variety)

Kde se vzal bizaro film Lone Ranger

Lone Ranger je podivnost, kterou tak trochu zavál čas. Kde se film vzal? Režisér Gore Verbinski vzpomíná, že scenárité Pirátů z Karibiku Terry Rossio a Ted Elliott chtěli napsat film a navrhli to producentovi Jerrymu Bruckheimerovi. Verbinski měl pocit, že tentokrát by měl být vyprávěný příběh indiána Tonta, ne kovboje Lone Rangera. Verbinskiho napadlo že by roli mohl hrát Johnny Depp a v tu chvíli byl Bruckheimer pro a přípravy začaly. Jenže Rossio a Elliot následně přišli se scénářem, který Gora neoslovil. Odešel připravovat Ranga a mezitím se produkce rozhodla, že scénář Rossia a Elliotta je slepá ulička, ze ktré nic nebude. V téhle verzi filmu vystupovali například vlkodlaci a zřejmě to byla celkem divočina. Pak Depp Verbinskimu zavolal, jestli by se nechtěl vrátit a poslal mu fotku sebe sama, nalíčeného jako Tonto a s ptákem na hlavě. Verbinski se tedy znovu vrátil ke své původní myšlence natáčení filmu, kde by byl Tonto hlavní postavou. A z toho všeho vznikl snímek, kde Johnny Depp hraje amerického indiána, nosí ptáka na hlavě, celé je to dost podivná záležitost a končí to geniální vlakovou honičkou, jako vystřiženou z animované grotesky. (Zdroj: Collider)

Titulní foto je ilustrační, z Avengers: Endgame (Marvel Studios)

Zdroje: Deadline, Collider I, II, Variety, Empire, ComicBook,

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest