Bleskovky: Wonder Woman 1984 dostala oficiální české datum online premiéry

Bleskovky: Wonder Woman 1984 dostala oficiální české datum online premiéry | Fandíme filmu
Warner Bros.
Sean Penn v záchranářském dramatu, velká loupež starožitností, Daisy Ridley a Spider-Woman a další krátké zprávy.

Bleskovky je rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Wonder Woman 1984 konečně v Česku

Wonder Woman 1984 se konečně dočká oficiálního uvedení v Česku. Po dlouhých průtazích snímek budou moci úplně všichni Češi vidět legálně 15. 4. na HBO GO. Což je na jednu stranu potěšující zpráva, zároveň ale také poněkud rozpačitá. Je známou věcí, že v Česku distribuce filmů mimo kina zrovna obří tržby nepřináší. HBO a distribuční společnost Vertical Entertainment mezi sebou nemají tak úzkou vazbu, jako HBO Max a Warner Bros. v USA. V prosinci nikdo nemohl vědět, zda kina otevřou za dva týdny nebo za čtvrt roku. A je docela dobře možné, že české firmy se situací nemohly nic dělat a pouze naslouchaly pokynům amerických držitelů práv. Bohužel, pravdou zůstává, že se došlo k výsledku, jaký neprospěl naprosto vůbec nikomu. Fanoušci film stejně uvidí pouze v obýváku, navíc s čtvrtletním zpožděním oproti světu. Vertical neměl možnost vydělat na distribuci filmu v kinech. A HBO může na snímek diváky lákat zbytečně pozdě. Kvůli nepružné situaci pouze bují internetové pirátství. Tak snad se do budoucna poštěstí jednat v obdobných situacích poněkud flexibilněji. (Zdroj: HBO)

Sean Penn je ostřílený záchranář

Black Flies je adaptace románu Shannon Burke, kterou chystá režisér Jean-Stéphane Sauvaire. Čeká na nás intenzivní thriller o záchranářích a tvrdé dani, kterou jejich náročná práce vybírá na jejich osobním životě. Tye Sheridan ve snímku ztvární idealistického nováčka, jenž se připravuje na studium medicíny a při tom řídí sanitku spolu s ostříleným veteránem (jedním z nejlepším záchranářů ve městě) v podání Seana Penna. Mladík má bojovat s pocitem, že ať dělá co dělá, jeho práce stejně nemůže nijak změnit chmurnou situaci v ulicích, které nás do sebe mají pořádně vcucnout. Natáčení začne ještě letos v New Yorku. (Zdroj: Deadline)

Velká loupež starožitností

Chystá se velká loupež čínského umění. Snímek s názvem The Great Chinese Art Heist připravuje Jon M. Chu, režisér Šíleně bohatých Asiatů nebo G.I. Joe 2. Snímek vychází z reportáže o sérii muzejních krádeží, při nichž byly napříč Evropou ukradeny čínské starožitnosti. Především potom ty, které v roce 1860 vyrabovali francouzští vojáci z Letního paláce. Zloději nikdy nebyli odhaleni, jednotlivé kusy se však postupně objevovaly zpátky v Číně. Objednali si kusy jednotliví sběratelé? Stojí za krádežemi čínská vláda? Snímek také slibuje rozebírat otázku vlastnictví umění a vlastnictví kultury a historie. (Zdroj: Deadline)

Inspiraci WandaVision čeká filmový remake

Komediální seriál Bewitched se dočká nového filmového zpracování. Jedno takové tu bylo už v roce 2005, kdy vznikla mizerně hodnocená adaptace s Nicole Kidman a Willem Ferrellem. Seriál pojednával o manželství marketéra a čarodějky. Dvojice se snažila vší silou ukrýt její schopnosti a její bláznivé příbuzné, kteří se nejednou stavili na návštěvu. Jako jednu z inspirací cituje Bewitched i WandaVision, nedávný marvelovský kouzelnický hit. Scénář pro novou filmovou verzi píší Terry Matalas a Travis Fickett (seriály MacGyver, 12 opic). (Zdroj: Deadline)

Superbad s holkama?

Každá generace má svoji přisprostlou teenagerskou komedii. Koncem devadesátek to byly Prcičky, o dekádu později bodovalo Superbad. Divočejší, sprostší a ještě víc upoceně teenagerské. Mohlo by někdy vzniknout pokračování? Christopher Mintz-Plasse, alias McLovin, tvrdí, že spíš ne: „Podle toho, co jsem slyšel od některých autorů původního filmu, si nemyslím, že by se k [Superbad] chtěli vracet. Myslím, že jsou spokojení s tím, jak je ten film zapsaný [do filmové historie]. Někdy, když natočíte pokračování, tak akorát rozmělníte první film. Myslím, že to prostě chtějí nechat ležet...Ale kdyby tu byla možnost natočit [holčičí variantu], tak to by určitě byla ta správná cesta.“ Je pravda, že klučičí varianty teenagerských filmů stále historicky převažují, v posledních letech se ale čím dál častěji objevují i holčičí verze – byly tu povedené kousky jako Šprtky to chtěj taky nebo Kazišuci, takže asi není potřeba točit dámskou verzi , ženy zjevně nemají problém natočit zcela vlastní přisprostlé filmy o dospívání, aniž by se musely spoléhat na jméno nějaké starší pánské značky. (Zdroj: Indie Wire)

Daisy "Spider-Woman" Ridley

Bude z Daisy Ridley (Rey ze Star Wars) Spider-Woman? Režisérka Olivia Wilde připravuje tajuplný komiksový film. Spekuluje se o tom, že je to právě Spider-Woman. Internetová šuškanda do role pasovala Daisy Ridley, tak se jí jeden reportér při rozhovoru rovnou zeptal, zda je na tom něco pravdy. Herečka odvětila, že není pravda, že by byla obsazena jako Spider-Woman. Dokonce prý ani aktivně nehledá žádný další velký projekt. Prostě k ní chodí scénáře a ona si vybírá ty projekty, které ji zaujmou. Takže kdyby jí někdy někdo nabídl zajímavý scénář Spider-Woman, roli by se nebránila. Právě dokoukala WandaVision a líbí se jí, co momentálně Marvel točí a být jeho součástí by bylo vzrušující. (Zdroj: ComicBookMovie)

Foto: Warner Bros.

Zdroje: ComicBookMovie, Indie Wire, Deadline I, II, III, HBO

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest