Saw: 9. film série ještě ani nedorazil a už se připravuje 10.

Saw: 9. film série ještě ani nedorazil a už se připravuje 10. | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit další 1 obrázek
Vypadá to, že studio je s novým pojetím Chrise Rocka spokojené a chce kout železo, dokud je žhavé.

Pro fanoušky hororové série Saw jsou tu hned dvě dobré zprávy. Zaprvé, chystá se už desátý film série. Zadruhé, studio Lionsgate je asi hodně spokojené s devítkou, protože ta si ještě ani nestačila odbýt premiéru a desítka už je v přípravě. Vyplývá to z informací Production Weekly, virtuální vývěsky filmařských profesionálů, kde se řemeslníci z filmového průmyslu hledají nové zakázky. Production Weekly uvádí, že je desátý snímek vražedné série v aktivní přípravě. Po minulém filmu série (Jigsaw) následovala čtyřletá pauza a kompletně se změnil směr. Předtím tu byla sedmiletá pauza a taktéž se měnil směr. Teď se zřejmě studiu líbí pojetí, s jakým přišel v „devítce“ tvůrčí tým kolem herce Chrise Rocka, představitele hlavní role a prapůvodního iniciátora natáčení.

Série Saw v roce 2004 začala filmem režiséra Jamese Wana a scenáristy Leigh Whannella, jenž si také ve snímku zahrál jednu z hlavních rolí (Adama). Divákům uhranul koncept „zabijáka dobráka“, který se svoje oběti nesnaží zabít, ale „pouze“ je vystavit vážnému riziku smrti, aby si začaly vážit života. To vše ve formě zvrhle zábavných smrtích pastí. Krom originálního násilí snímek nabízel také hádanky k rozluštění a hromadu napětí. Ve své době zkrátka originální zábava. Snímek stál zhruba milion dolarů a jen v kinech utržil skoro 110 milionů. Ohromný úspěch nastartoval kariéru obou tvůrců (filmy jako V zajetí démonů, Insidious, Aquaman, Rychle a zběsile 7, Neviditelný…) a obrovskou hororovou sérii.

Dvojka vznikla přepracováním scénáře, jenž byl původně napsaný zcela samostatně. K původnímu konceptu Saw se tak podařilo přidat mnoho nového. V kombinaci se zopakování toho, co v prvním filmu fungovalo, to stále byla zábava na úrovni. I s novým režisérem byla tržba ještě větší a recenze stále slušné. Třetí díl utržil ještě víc, ale také byl poslední, který měl ještě jakž takž slušné ohlasy. Byl to poslední díl, na kterém pracoval Whannell a kde byl John Kramer ještě naživu. V navazujících filmech už byly zápletky stále překombinovanější, pasti méně zábavné a celkově nebylo moc o co stát. Tržby nikdy nebyly mizerné, ale vrchol třetího filmu už se překonat nepodařilo. Spolu se sedmým snímkem (Jigsaw) byla série kompletně restartována. Díky skokům v čase se i v tomhle případě ukázal zabiják John Kramer, ale jinak se obsazení kompletně proměnilo. A v očekávaném snímku Spirála strachu: Saw pokračuje, se obsazení kompletně obmění znovu. Přesné spojení s původní ságou zatím neznáme, zřejmé je zatím jen to, že nová série vražd se podobá těm, za které byl zodpovědný „skládačkový vrah“ (John a jeho učni). Předpokládáme, že právě na tenhle příběh by měla navazovat chystaná desítka.

Foto: Lionsgate

Zdroj: Production Weekly

Galerie: 2

Saw: 9. film série ještě ani nedorazil a už se připravuje 10. | Fandíme filmu Saw: 9. film série ještě ani nedorazil a už se připravuje 10. | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest