Spirála strachu: Saw pokračuje - Série už nebude tak krvavá jako dřív

Spirála strachu: Saw pokračuje - Série už nebude tak krvavá jako dřív | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit dalších 8 obrázků
Restart hororové série plné smrtících pastí hledal inspiraci u kultovního majstrštyku Sedm od Davida Finchera.

Restartu (volnému pokračování) krvavé thrillerové/hororové série Saw nazvanému Spirála strachu: Saw pokračuje (Spiral: From the Book of Saw) poměrně věříme, i když režisér Darren Lynn Bousman (solidní Saw 2, nudná St. Agatha) není zrovna zárukou kvality. Nicméně trailer nás docela navnadil a nyní nezbývá než doufat, že nástřel, s nímž přišel Chris Rock, se povedlo rozpracovat do napínavé a nekompromisní podoby. Již dříve nám tvůrci prozradili, že vyměknutí frančízy se bát nemusíme, ale máme kupříkladu očekávat trošku více pichlavého humoru. Koneckonců, když obsadíte do hlavní role Rocka, nějakou tu hlášku nevyhnutelně vypustit musí. V interview pro magazín Empire Bousman potvrdil, že s konceptem přišel sám Rock. Následně se prý všichni zainteresovaní shodli na tom, že se chtějí typologicky vydat ve stopách geniálního thrilleru Sedm (Seven) režiséra Davida Finchera a zároveň využít pojítka (mytologii) k původní sérii Saw.

Bousman posléze přiznal, že Spirála strachu sice drsná a krutá bude, leč brutality a explicitního násilí ubude. Důraz by měl být více kladen na postavy, atmosféru a samotný příběh. Krvavé scény nemají působit samoúčelně, jak se to v minulosti někdy dělo, nýbrž funkčně dokreslovat vyprávění. Prim ale sehraje budování charakterů, napětí a strachu. V podcastu The Boo Crew hovořil režisér de facto stejně: "Upřímně vám říkám, že někdy to působí přesně jako snímek ze série Saw, jindy zase originálně a poněkud odlišně. Nechybí prohlubování mytologie, ovšem úhel pohledu se bude významně lišit."

V Česku má reboot (devítka) stanovené datum premiéry na 17. června 2021. Uvidíme, zda nás koronavirus opravdu pustí za pět měsíců do kina.

V thrilleru Spirála strachu: Saw pokračuje sadistický génius spustí novou vlnu zvrácené spravedlnosti, čímž se začíná psát další kapitola z děsivé knihy Saw. Odrzlý detektiv Ezekiel „Zeke“ Banks (Chris Rock) pracuje ve stínu uznávaného veterána Marcuse (Samuel L. Jackson) a spolu se svým nezkušeným parťákem (Max Minghella) dostává na starost vyšetřování drsných vražd, které náramně připomínají temnou minulost města. Režie: Darren Lynn Bousman. Datum premiéry v ČR je nejnověji stanovené na 17. 6. 2021.

Zdroj: Empire, TBC podcast

Foto: Lionsgate

Saw: Hra o přežití

19.01.2004 | USA
Krimi, Horor, Mysteriózní
Info o filmu

Galerie: 9

Spirála strachu: Saw pokračuje - Série už nebude tak krvavá jako dřív | Fandíme filmu Spirála strachu: Saw pokračuje - Série už nebude tak krvavá jako dřív | Fandíme filmu Spirála strachu: Saw pokračuje - Série už nebude tak krvavá jako dřív | Fandíme filmu Spirála strachu: Saw pokračuje - Série už nebude tak krvavá jako dřív | Fandíme filmu Spirála strachu: Saw pokračuje - Série už nebude tak krvavá jako dřív | Fandíme filmu Spirála strachu: Saw pokračuje - Série už nebude tak krvavá jako dřív | Fandíme filmu Spirála strachu: Saw pokračuje - Série už nebude tak krvavá jako dřív | Fandíme filmu Spirála strachu: Saw pokračuje - Série už nebude tak krvavá jako dřív | Fandíme filmu Spirála strachu: Saw pokračuje - Série už nebude tak krvavá jako dřív | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest