Nový Blade má dorazit už příští rok

Nový Blade má dorazit už příští rok | Fandíme filmu
New Line Cinema
Zobrazit další 2 obrázky
Kdy se začne natáčet a jakou postavu tvůrci zrovna obsazují.

Marv Wolfman, autor komiksového zabijáka upírů Bladea se na svém facebookovém účtu rozbásnil o blížící se Justice League Zacka Snydera a zároveň také zmínil, že příští rok dorazí právě Blade. Marvel nic takového zatím neoznámil, nicméně známe představitele hlavní role i scenáristku a nedávno insideři Brandon Davies a Charles Murphy přišli s tvrzením že natáčení filmu má začít letos na podzim, pravděpodobně v americké Atlantě. Na své prosincové konferenci měl Disney (bez přesného termínu) snímek zařazený mezi červencového Black Panthera II a listopadovou Captain Marvel 2. Studio Marvel také už delší dobu drží v kalendáři termín 7. 10. 2022, tak je možné, že nový Blade bude uvedený právě v ten den.

O projektu zatím prakticky vůbec nic nevíme. Téměř jistě nebude mít nic společného se staršími Bladey s Wesleym Snipesem. Ten nedávno uvedl, že se na snímku nijak nepodílí, nicméně chystá vlastní zabijácký projekt. Produkce také nedávno začala hledat náctiletou herečku do role s krycím označením „Ruby“. Ta má být přemýšlivá, vážná a tížená dospíváním ve složitém světě. Fanoušci nejčastěji spekulují o tom, že by mohlo jít buď o Bladeovu dceru nebo o lovkyni příšer Elsu Bloodstone, dvě populární komiksové postavy.

A šéf Marvelu Kevin Feige nedávno prohlásil, že v současné době Marvel jako mládeži nepřístupného chystá pouze Deadpoola 3, Blade se tedy zřejmě bude muset obejít bez nějakého většího cákání krví.

Blade je v komiksech poloviční upír, jenž se věnuje likvidování upírů, kteří svoji žízeň po krvi ukájejí na lidských obětech. V letech 1998-2004 s ním vznikly tři celovečerní filmy s Wesleym Snipesem v hlavní roli. Pro Snipese je Blade životní role a od té doby se snaží k postavě vrátit, nicméně prozatím bez úspěchu. V roce 2006 vznikla také rychle zapomenutá televizní série. V roce 2011 Marvel potvrdil, že se práva na Bladea vrátila zpátky k němu. Vedle neurčitých zákulisních zvěstí se však nikdy neobjevily žádné oficiální zprávy o tom, že by studio s postavou chystalo nějaký film nebo seriál. To platilo až do roku 2019, kdy byl oficiálně oznámený nový Blade a do hlavní role byl obsazen Mahershala Ali. Scénář píše Stacy Osei-Kuffour.

Titulní foto je ilustrační, z filmu Blade z roku 1998 (New Line Cinema)

Zdroje: Marv Wolfman, Brandon Davies, Charles Murphy, The Disinsider, Uproxx, The Hollywood Reporter

Galerie: 3

Nový Blade má dorazit už příští rok | Fandíme filmu Nový Blade má dorazit už příští rok | Fandíme filmu Nový Blade má dorazit už příští rok | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest