Deadpool 3 bude i pod Disneym mládeži nepřístupný. Kdy jej můžeme čekat?

Deadpool 3 bude i pod Disneym mládeži nepřístupný. Kdy jej můžeme čekat? | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit dalších 5 obrázků
Jaké různé žánry Marvel ještě zpracuje, jak dlouhé budou chystané minisérie a jak to vypadá s X-Meny.

Včera američtí novináři dostali příležitost mluvit s šéfem Marvelu Kevinem Feingem, u příležitosti očekávané premiéry minisérie WandaVision. Reportéři z Kevina vymáčkli celou řadu zajímavostí o budoucnosti Marvelu. První porci najdete v předchozím článku, kde se řeší například Spider-Man 3 nebo Black Panther 2. Jak jsme předpokládali, od té doby své rozhovory zveřejnila celá řada dalších médií.

Deadpool 3

S Colliderem se šéf studia pobavil o Deadpoolovi 3. Znovu potvrdil, že snímek bude součástí filmového světa Marvelu (MCU) a i přesto bude nadále mládeži nepřístupný, tak jako jeho předchozí dva snímky. Představitel hlavní role Ryan Reynolds aktuálně dohlíží na přípravy scénáře (o scenáristkách více zde), nicméně na premiéru si ještě počkáme docela dlouho. Reynolds je vytížený, a tak nemáme očekávat, že by natáčení začalo v letošním roce. To znamená, že nejdříve v roce příštím. Tím pádem k premiéře snímku nedojde dříve než v roce 2023, tedy pět let od uvedení dvojky.

Marvel Studios
WandaVision

Secret Invasion

Při rozpravě s Colliderem se Feige dotkl také minisérie Secret Invasion. Už v předchozím článku se dočtete, že ve zfilmované podobě bude mít událost podstatně menší měřítko než v komiksech. Proč se tedy točí jako minisérie? Proč nedostaneme bombastický celovečerák? Kevin znovu zdůraznil, že nejzajímavější na celém příběhu jim v Marvelu připadal politický rozměr celé události (na Zemi infiltrují mimozemšťané převlečení za klíčové osobnosti) a paranoia, která s tím souvisí. A tohle daleko lépe rozeberete v několikahodinové minisérii, než ve filmu, kde většinu času sežere akce. Minisérie bude úzce provázaná s několika dalšími projekty a představí nám Skrully (známé z Captain Marvel) tak, jak jsme je ještě neviděli.

Filmy vs. série a délka epizod

Podle čeho vlastně Marvel určuje, které postavy dostanou film a které minisérii? Je to individuální a Feige vysvětluje, že vždy záleží na tom, jaký příběh chtějí s kolegy zrovna vyprávět. A některé postavy přecházejí z minisérií později do filmů a stejně tak to funguje i opačně – postavy z filmů dostávají vlastní minisérie. Ředitel komiksového studia se také rozpovídal o délce jednotlivých epizod, jaké budou chystané minisérie mít. Bude to proměnlivé. Třeba She-Hulk bude mít deset půlhodinových epizod, Loki nebo The Falcon and The Winter Soldier budou mít epizody v délce 40-50 minut. A protože nejste vázaní televizním vysíláním, můžete si jakýkoliv díl dle potřeby protáhnout nebo zkrátit.

Tématu délky epizod se dotkl i rozhovor pro TV Line, ve kterém bylo potvrzeno, že u aktuální WandaVision bude délka dílů proměnlivá. Začne se se sitcomovými půlhodinovkami, ale s postupujícími epizodami se délka bude navyšovat. První týden uvidí fanoušci dvě epizody naráz, pak to bude každý týden jedna. Nějaký čas Marvel zvažoval, že by uváděl celé sezony naráz, jako to dělá Netflix, nicméně The Mandalorian je přesvědčil o tom, že se vyplatí uvádět nové epizody vždy po týdnu, protože fanoušci si tak daleko déle užijí společné komentování, spekulování a teoretizování.

Marvel Studios
Anthony Mackie a Sebastian Stan v seriálu The Falcon and The Winter Soldier

Některé série se vrátí

Spolu s Variety Feige řešil, jak jsou vlastně jednotlivé projekty pro Disney+ koncipované. Jsou to všechno čistokrevné minisérie? Nebo vzniknou i tradiční seriály, které budou dostávat další a další řady? I v téhle otázce bude situace rozmanitá případ od případu. Některé značky se budou jednou za čas vracet s novou řadou, některé odvypráví jediný příběh a šlus. A nijak na to nemá vliv skutečnost, že si mezitím postava odskočí do navazujícího filmu: Klidně pak může dostat další seriálovou sezonu (Zatím se šušká o tom, že by druhou řadu měl dostat Loki).

Paralela s covidovým světem

A Feige se rozpovídal také o tom, jaké paralely budou mít nové příběhy s naším současným, covidovým světem. Po premiéře Avengers spousta filmů a seriálů zmiňovala Bitvu o New York – tedy vyvrcholení první marvelovské týmovky, kde se hrdinové v ulicích New Yorku střetli s armádou mimozemských Chitauri. Tehdy to bylo nové 11. září. Tvrdá, ale do značné míry lokalizovaná událost. „Bliknutí“, jak se přezdívá Thanosovu lusknutí prsty, ovlivnilo úplně KAŽDOU myslící bytost ve vesmíru. A v tom má být svět Marvelu po Endgame podobný tomu našemu – v něm jsme také všichni bez rozdílu nějak ovlivněni globální situací.

Marvel Studios
Tom Hiddleston v minisérii Loki

Na jaké se těšíme žánry

Slashfilm se přeptal, jak to bude dál s žánry, když se WandaVision prezentuje jako sitcom. Od The Falcon and The Winter Soldier máme čekat akční buddy film. A Lokiho prý lze zařadit mezi kriminální thrillery. A proč některé minisérie točí jeden režisér a jiné několik různých? To je opět hodně individuální. V některých případech se nabízí využít pevnou ruku jednoho tvůrce, jinde je lepší přinést několik různých perspektiv. Jindy rozhodují praktické otázky – nakolik je daný tvůrce vytížený a podobně. A z jedné Kevinovy odpovědi jde také odtušit, že do budoucna bude čím dál častější, že minisérie bude točit vícero režisérů, jednoduše proto, aby se všechno snáze stíhalo.

X-Men

No a konečně v rozhovoru pro Screen Rant padla otázka na to, kdy se dočkáme nových X-Menů. Z odpovědi je patrné, že ještě dlouho. Feige pouze uvedl, že je má opravdu rád, takže jednou přijdou. Interní debaty o X-Menech už v Marvelu dlouho probíhají, ale ještě si na ně budeme muset počkat.

Foto: Marvel Studios

Zdroje: Slashfilm, Collider I, II, III, Screen Rant, Variety, TV Line,

Galerie: 6

Deadpool 3 bude i pod Disneym mládeži nepřístupný. Kdy jej můžeme čekat? | Fandíme filmu Deadpool 3 bude i pod Disneym mládeži nepřístupný. Kdy jej můžeme čekat? | Fandíme filmu Deadpool 3 bude i pod Disneym mládeži nepřístupný. Kdy jej můžeme čekat? | Fandíme filmu Deadpool 3 bude i pod Disneym mládeži nepřístupný. Kdy jej můžeme čekat? | Fandíme filmu Deadpool 3 bude i pod Disneym mládeži nepřístupný. Kdy jej můžeme čekat? | Fandíme filmu Deadpool 3 bude i pod Disneym mládeži nepřístupný. Kdy jej můžeme čekat? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest