Titanic: Kdo si mohl místo DiCapria a Winslet střihnout Jacka s Rose

Titanic: Kdo si mohl místo DiCapria a Winslet střihnout Jacka s Rose | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 9 obrázků
Hvězdnými jmény se to kolem Titanicu jen hemžilo.

Katastrofický spektákl Titanic režiséra Jamese Camerona patří neodmyslitelně do zlatého fondu světové kinematografie. Kdo by neznal romantický příběh chudého Jacka a bohaté Rose - on vyhrál lístek na "nepotopitelný" Titanic v pokeru, ona měla pronajaté jedno z nejluxusnějších apartmá. Prožili spolu nejkrásnější chvíle života a slíbili si, že už se nikdy nerozejdou. Bohužel pro ně, jedné osudné noci pýcha lidstva narazila v severním Atlantiku do ledovce a poroučela se nekompromisně ke dnu. Zběsilý a tragický boj o záchranu má dodnes šťávu a ani po letech nepřestává bavit. Hlavních rolích se chopila dvojice Leonardo DiCaprio a Kate Winslet, leč vůbec tomu tak být nemuselo, jelikož potencionálních adeptů/adeptek byla pestrá plejáda.

Paramount Pictures
Titanic (1997)

DiCaprio s Winslet nepatřili ke Cameronovým volbám číslo jedna. Ačkoliv pro roli Jacka Dawsona se uvažovalo o řadě hereckých es, jimž vévodili Matthew McConaughey, Chris O’Donnell, Billy Crudup a Stephen Dorff, Cameron zanedlouho usoudil, že tihle talentovaní pánové jsou pro roli dvacetiletého mladíka příliš staří. Sám měl eminentní zájem o Jareda Leta, jenž však odmítl přijít na konkurz. Určitou dobu se zdálo, že roli dostane Jeremy Sisto, ale kamerové zkoušky s Winslet ukázaly absenci chemie. O part se přihlásil dokonce i Tom Cruise, jenže žádal neskutečný balík peněz. Posléze se zaskvěla castingová ředitelka Mali Finn, která Cameronovi představila DiCapria. A bylo hotovo.

Jak bylo řečeno, ani Winslet neměla nic jistého. Role Rose DeWitt Bukater byla postupně nabídnuta Gwyneth Paltrow, Winoně Ryder, Claire Danes, Gabrielle Anwar a Reese Witherspoon. Nicméně všechny zmíněné dámy odmítly a až následně začala o úlohu usilovat Winslet. I když již měla za sebou kamerové zkoušky, neustále Camerona bombardovala vzkazy a dávala mu najevo, jak moc o lístek na filmový Titanic stojí. Legendární režisér si nakonec uvědomil, jaký poklad ve Winslet má a hlavní ženskou roli jí přihrál. A nutno podotknout, že na nedostatek chemie mezi DiCapriem a Winslet si žádný divák stěžovat nemůže.

Zdroj: CinemaBlend

Foto: Paramount Pictures

Titanic

19.12.1997 | USA
Drama, Thriller, Romantický
Info o filmu

Galerie: 10

Titanic: Kdo si mohl místo DiCapria a Winslet střihnout Jacka s Rose | Fandíme filmu Titanic: Kdo si mohl místo DiCapria a Winslet střihnout Jacka s Rose | Fandíme filmu Titanic: Kdo si mohl místo DiCapria a Winslet střihnout Jacka s Rose | Fandíme filmu Titanic: Kdo si mohl místo DiCapria a Winslet střihnout Jacka s Rose | Fandíme filmu Titanic: Kdo si mohl místo DiCapria a Winslet střihnout Jacka s Rose | Fandíme filmu Titanic: Kdo si mohl místo DiCapria a Winslet střihnout Jacka s Rose | Fandíme filmu Titanic: Kdo si mohl místo DiCapria a Winslet střihnout Jacka s Rose | Fandíme filmu Titanic: Kdo si mohl místo DiCapria a Winslet střihnout Jacka s Rose | Fandíme filmu Titanic: Kdo si mohl místo DiCapria a Winslet střihnout Jacka s Rose | Fandíme filmu Titanic: Kdo si mohl místo DiCapria a Winslet střihnout Jacka s Rose | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest