Avatar 2 je stále dva roky daleko, avšak Cameron už točí scény pro Avatar 4

Avatar 2 je stále dva roky daleko, avšak Cameron už točí scény pro Avatar 4 | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit dalších 13 obrázků
Kate Winslet prozradila, jak se od dob Titaniku změnil režisér Cameron.

Režisér a scenárista James Cameron má s avataří ságou nemalé plány, proto se v příštích letech mezi rasu Na'vi ještě několikrát podíváme. Nekonečné čekání na Avatar 2 (doufejme) zdárně skončí v prosinci roku 2022 a každé další dva roky bychom měli dostat další díl. Produkční práce na dvojce by snad měly být de facto ukončeny, tudíž teď už se bude v postprodukci pilovat vizuál. Rovněž bylo řečeno, že Avatar 3 má též takřka dotočeno a premiéra v roce 2024 by se měla v pohodě stihnout.

Zajímavou informaci nedávno poskytl herec Stephen Lang alias plukovník Miles Quaritch, který v rozhovoru pro The Hollywood Reporter přiznal, že on osobně už má dotočeno zhruba rok. Údajně čeká na tvůrce ještě kupa práce, což souvisí i s tím, že Cameron nikdy nic neošidí. Jakmile to není dle jeho představ, práce prostě neskončí. Lang nemá pochyb o tom, že Avatar 2 bude působit přesně tak, jak bylo zamýšleno, přičemž s trojkou, čtyřkou a pětkou to bude stejné. A co možná leckoho překvapí, rodák z New Yorku uvedl, že už zdárně natočil scénu z Avatara 4. Těžko soudit, o co se jednalo (mohla to být pouze vzpomínka, flashback či sen), ale plukovník Quaritch bude hlavní hrdiny terorizovat očividně hodně dlouho.

20th Century Studios
Stephen Lang jako plukovník Quaritch v Avatarovi

Produkci dvojky okomentovala v rozhovoru pro server Collider i Kate Winslet. Na otázku, jestli Cameron od dob Titaniku nějak změnil přístup k filmařině, Winslet odpověděla, že se na place a kolem něj zklidnil. Vše souvisí se zkušenostmi a sebejistotou. Dle Winslet musí Cameron obvykle čelit obrovskému tlaku a v případě avataří frančízy má tu výhodu, že jedničku má zdárně za sebou. Zná onen svět, postavy i způsoby natáčení. Právě tato sebedůvěra se odráží i v rámci produkce. Prý se s ním spolupracovalo skvěle. Nic nepodceňoval a hercům věnoval tolik prostoru pro osahání si kterékoliv scény, kolik potřebovali. Samozřejmě vždy zdůrazňoval, že bezpečí všech je na prvním místě.

"Víte co, pakliže se svět začne hroutit, všechno půjde do kytek a další globální pandemie zaklepe na dveře, mohu vám s klidem říci, že Jim Cameron bude jedním z lidí, s nimiž budu chtít být zavřená v nějakém bunkru. Bezpečnost je pro něj vším. Z Avatara jsem doslova nadšená. Ani jsem si neuvědomila, že světlo světa spatřil obrázek, na němž jsem pod vodou. Je to legrační."

20th Century Studios
Kate Winslet při natáčení pokračování Avatara

Ke zmíněné fotografii řekla, že se jedná o velkou obřadní scénu. Křídla prý byla pořádně těžká, takže to byla docela stresující a děsivá představa. Natáčení bylo vskutku opatrné. Vždy tam byli dva potápěči pro každého herce a dva potápěči na každou kameru. V nádrži bylo vždy narváno. Cítila jsem se pod hladinou bezpečněji než někde na suchu. Atmosféra byla zvláštně uklidňující a rozjímavá. Já obvykle nedokážu vypnout mozek. Jsem příliš zaneprázdněná. Miluju jógu, ale jsem schopná se soustředit tak pětadvacet minut, pak mi to začne v hlavě zase šrotovat a začnu dělat seznamy. Posléze se dostaví nuda a musím s tím přestat. Ale zkušenost s trénováním zadržení dechu mi přišla uklidňující, protože musíte zklidnit celé tělo. Musíte snížit tepovou frekvenci, aby se mohlo tělo řádně okysličovat a následně zadržovat dech. Neměla jsem tedy jinou možnost, než se konečně hodit do klidu a přestat se hýbat, což mi není úplně blízké."

Avatar 2 dorazí do kin 16. prosince 2022. V hlavních rolích se představí Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, CCH Pounder, Matt Gerald, Joel David Moore, Oona Chaplin, Cliff Curtis, Jamie Flatters, Britain Dalton, Trinity Bliss, Bailey Bass, Filip Geljo, Duane Evans, Jacks Champion a Kate Winslet. Režíruje James Cameron.

Zdroje: The Hollywood Reporter, Collider

Foto: 20th Century Studios

Galerie: 14

Avatar 2 je stále dva roky daleko, avšak Cameron už točí scény pro Avatar 4 | Fandíme filmu Avatar 2 je stále dva roky daleko, avšak Cameron už točí scény pro Avatar 4 | Fandíme filmu Avatar 2 je stále dva roky daleko, avšak Cameron už točí scény pro Avatar 4 | Fandíme filmu Avatar 2 je stále dva roky daleko, avšak Cameron už točí scény pro Avatar 4 | Fandíme filmu Avatar 2 je stále dva roky daleko, avšak Cameron už točí scény pro Avatar 4 | Fandíme filmu Avatar 2 je stále dva roky daleko, avšak Cameron už točí scény pro Avatar 4 | Fandíme filmu Avatar 2 je stále dva roky daleko, avšak Cameron už točí scény pro Avatar 4 | Fandíme filmu Avatar 2 je stále dva roky daleko, avšak Cameron už točí scény pro Avatar 4 | Fandíme filmu Avatar 2 je stále dva roky daleko, avšak Cameron už točí scény pro Avatar 4 | Fandíme filmu Avatar 2 je stále dva roky daleko, avšak Cameron už točí scény pro Avatar 4 | Fandíme filmu Avatar 2 je stále dva roky daleko, avšak Cameron už točí scény pro Avatar 4 | Fandíme filmu Avatar 2 je stále dva roky daleko, avšak Cameron už točí scény pro Avatar 4 | Fandíme filmu Avatar 2 je stále dva roky daleko, avšak Cameron už točí scény pro Avatar 4 | Fandíme filmu Avatar 2 je stále dva roky daleko, avšak Cameron už točí scény pro Avatar 4 | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest