Kate Winslet: Na začátku kariéry čelila hvězda Titaniku šikaně ze strany médií

Kate Winslet: Na začátku kariéry čelila hvězda Titaniku šikaně ze strany médií | Fandíme filmu
DreamWorks Pictures
Zobrazit dalších 7 obrázků
Sympatická kráska a majitelka mnoha filmových ocenění zavzpomínala na trnité začátky ve světě filmu.

Oscarová herečka Kate Winslet patří už dlouhá léta k zářivým stálicím hollywoodského nebe. V loňském roce se připomněla mimo jiné ve chváleném dobovém romantickém dramatu s lesbickou tematikou Ammonite, kde pod režijní dozorem Francise Lee koketovala se Saoirsou Ronan. Na herecké začátky ovšem dnes pětačtyřicetiletá britská hvězda nevzpomíná úplně v dobrém. Ačkoliv na sebe upozornila již v roce 1995 v romanci Rozum a cit, průlom přišel až o dva roky později v katastrofickém slaďáku Titanic režiséra Jamese Camerona. V podcastu Marca Marona WTF Winslet prozradila, že po premiéře megaúspěšného trháku neprožívala nejšťastnější chvilky.

Paramount Pictures
Kate Winslet a Leonardo DiCaprio ve snímku Titanic (1997)

"Po uvedení filmu jsem ihned přešla do sebeochraňujícího módu. Vše se pro mě přes noc změnilo. Pořád jsem byla pod drobnohledem. Média mě hodně kritizovala a britský tisk se ke mně nechoval zrovna hezky. Cítila jsem se šikanovaná. Vzpomínám si, že jsem si přála, aby to všechno pominulo. Nakonec se to přehnalo, ale v té době jsem si uvědomila, že vypadá-li takhle sláva, pak jsem na ni rozhodně nebyla připravená."

Neon
Kate Winslet a Saoirse Ronan ve snímku Ammonite

Winslet byla v médiích mimo jiné popotahována za to, že není hollywoodsky vychrtlá, leč svých křivek se vzdát nehodlala. I proto se nevydala cestou nablýskaných blockbusterů, ale soustředila se na náročnější a oduševnělejší produkce. "Neustále jsem se učila hereckému řemeslu. Měla jsem pocit, že na řadu hollywoodských velkoprodukcí nejsem připravená. Nechtěla jsem udělat chybu a zazdít si kariéru. Plánovala jsem zůstat ve světě filmu pořádně dlouho. Vědomě jsem si vybírala menší věci, abych lépe porozuměla řemeslu a současně si udržela určitou míru soukromí a důstojnosti."

Winslet se trpělivost vyplatila a dnes se řadí mezi přední charakterní herečky. Za rok v prosinci však znovu vkročí do blockbusterových vod, neboť se představí v pokračování Cameronova Avataru.

Zdroj: WTF Podcast (prostřednictvím Deadline)

Foto: DreamWorks Pictures (ilustrační, ze snímku Nouzový východ)

Titanic

19.12.1997 | USA
Drama, Thriller, Romantický
Info o filmu

Galerie: 8

Kate Winslet: Na začátku kariéry čelila hvězda Titaniku šikaně ze strany médií | Fandíme filmu Kate Winslet: Na začátku kariéry čelila hvězda Titaniku šikaně ze strany médií | Fandíme filmu Kate Winslet: Na začátku kariéry čelila hvězda Titaniku šikaně ze strany médií | Fandíme filmu Kate Winslet: Na začátku kariéry čelila hvězda Titaniku šikaně ze strany médií | Fandíme filmu Kate Winslet: Na začátku kariéry čelila hvězda Titaniku šikaně ze strany médií | Fandíme filmu Kate Winslet: Na začátku kariéry čelila hvězda Titaniku šikaně ze strany médií | Fandíme filmu Kate Winslet: Na začátku kariéry čelila hvězda Titaniku šikaně ze strany médií | Fandíme filmu Kate Winslet: Na začátku kariéry čelila hvězda Titaniku šikaně ze strany médií | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest