Moon Knight: Rozpolcený Marvel hrdina obsadil svého padoucha

Moon Knight: Rozpolcený Marvel hrdina obsadil svého padoucha | Fandíme filmu
Marvel Comics
Zobrazit dalších 5 obrázků
Šéf studia potvrdil, že duševní porucha ústředního hrdiny bude pro sérii stěžejním tématem.

Marvel čerstvě uvedl sérii WandaVision a rychle připravuje další. Už v březnu se má v Budapešti začít natáčet série Moon Knight, takže je třeba doplnit obsazení. Už před delší dobou byl do hlavní role obsazený Oscar Isaac a před pár dny do blíže nespecifikované hlavní ženské role produkce vybrala May Calamawy. Ta na sebe skvěle upozornila jako charismatická sestra hlavního hrdiny v seriálu Ramy. Fanoušci spekulují o tom, že by mohla ztvárnit Stained Glass Scarlet. Ta v komiksech byla s Moon Knightem psychicky propojená a podobně jako on byla maskovanou mstitelkou.

Tím ale casting nekončí. Jako hlavní záporák byl obsazený Ethan Hawke. U toho se také pouze spekuluje, koho by mohl ztvárnit. Mohl by to být Bushman, Moon Knightův bývalý parťák, který hrdinu zradil. Nebo se nabízí Randall, Moon Knightův šílený bratr. (I když to by asi při různé etnicitě obou herců bylo o něco složitější). Hawke byl před lety spojovaný s rolí Doctora Strange. Ať už o něj tenkrát Marvel skutečně měl zájem nebo ne, aktuálně spolupráce klapnula. Ethan byl nominovaný na Oscara za Training Day a Chlapectví, proslavily jej také třeba sci-fi Gattaca nebo trilogie Před úsvitem, Před soumrakem a Před půlnocí.

Vedle Mohameda Diaba se režiséry série před časem stali také Justin Benson a Aaron Moorhead, kteří se aktuálně prezentují svou čerstvou novinkou, sci-fi Synchronic.

Šéf Marvelu Kevin Feige před časem o sérii prozradil, že můžeme čekat hodně fyzickou akci, doslova „rvačky a seskakování z budov“. Podle Feigeho také unikátní vlastností série bude hrdinova duševní nemoc. Pokud se bude Moon Knight řídit komiksy, pak zřejmě budeme pochybovat o tom, zda má Marc Spector skutečně nějaké nadpřirozené schopnosti anebo je to jen chiméra v jeho hlavě. Před několika dny Feige také potvrdil, že Moon Knight by měl mít šest zhruba čtyřiceti až padesátiminutových epizod.

Moon Knight, občanským jménem Marc Spector, je v komiksech takový marvelovský Batman. Býval boxerem, americkým vojákem a žoldákem. Na misi v Egyptě byl smrtelně zraněn a zpět k životu jej přivedl egyptský měsíční bůh Khonshu, který mu nabídne nadlidskou sílu, pokud se stane božím ztělesněním na Zemi. Následně se Spector vrací do Ameriky, kde investuje své úspory, stane se milionářem, dny tráví řízením taxíku, aby neztratil kontakt s ulicí a po nocích ve stříbřité kápi bojuje se zločinem. Své síly čerpá z fází měsíce (čím blíž je úplněk, tím je silnější) a trpí rozštěpenou osobností, takže vedle padouchů bojuje i s vlastními vnitřními démony.

Fotky: Hulu, Marvel, IFC Films

Zdroje: The Hollywood Reporter I, II, Empire, Collider

Galerie: 6

Moon Knight: Rozpolcený Marvel hrdina obsadil svého padoucha | Fandíme filmu Moon Knight: Rozpolcený Marvel hrdina obsadil svého padoucha | Fandíme filmu Moon Knight: Rozpolcený Marvel hrdina obsadil svého padoucha | Fandíme filmu Moon Knight: Rozpolcený Marvel hrdina obsadil svého padoucha | Fandíme filmu Moon Knight: Rozpolcený Marvel hrdina obsadil svého padoucha | Fandíme filmu Moon Knight: Rozpolcený Marvel hrdina obsadil svého padoucha | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest