Gandalf, Bilbo, Gimli a spol. se snaží zachránit Tolkienův dům

Gandalf, Bilbo, Gimli a spol. se snaží zachránit Tolkienův dům | Fandíme filmu
Project Northmoor
Fanoušci Středozemě se za podpory známých osobností, jako jsou Ian McKellen či Martin Freeman, pokoušejí koupit dům J.R.R. Tolkiena.

Veřejná finanční sbírka na koupi domu po J.R.R. Tolkienovi, nazvaná Project Northmoor (podle ulice, kde dům stojí) je vedena britskou spisovatelkou Julií Golding. V jejím úsilí zabránit, aby se nemovitost dostala do volného prodeje a navíc ji proměnit v literární centrum zasvěcené legendárnímu autorovi, ji podporuje široká skupina lidí včetně herců Iana McKellena, Martina Freemana nebo Johna Rhys-Daviese.

Cílem sbírky je získat příspěvky v hodnotě alespoň čtyř milionů liber. Kromě samotné koupě má skupina plán zřídit v domě centrum pro semináře a kulturní události. Chtěli by v něm nové generaci umělců vytvořit klidnou a inspirativní atmosféru k posílení kreativity. Posloužit by měl i zájemcům o umění z chudých poměrů. Zrenovovaný by měl být dům ideálně do podoby, jakou měl v době, kdy v něm Tolkien tvořil. Podle toho, jak moc peněz se podaří nasbírat, na pozemku by mohl být dostavěn hobití domek, nebo dračí sluj.

Na webu iniciativy je aktuálně údaj o naplnění sbírky na hodnotě 15%. Dárci si můžou vybrat z tematických příspěvkových balíků od “hobitích“ (v hodnotě od dvaceti liber) až po "čarodějské" (od £200 000). Za takový příspěvek získá zájemce individuální výhody, blíže nespecifikované projevy vděku a pokoj nebo místo v zahradě ponese jeho jméno.

Mezi zaangažované osoby patří také zpěvačka Annie Lennox, herec Derek Jacobi (hrál ve filmu Tolkien), spisovatel Joseph Laconte, konzultant P. Jacksona při natáčení trilogie Pána prstenů Clifford Broadway, tolkienovský ilustrátor John Howe a další. Ve videu níže se můžete kouknout na video, ve kterém jmenované osobnosti tuto sbírku propagují.

Foto: Project Northmoor

Zdroj: ProjectNorthmoor

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

19.12.2001 | USA, Nový Zéland
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest