Fantastická čtyřka: Nový film je na cestě, známe režiséra

Fantastická čtyřka: Nový film je na cestě, známe režiséra | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 2 obrázky
Populární superhrdinský tým je zpátky u Marvelu, kde stane součástí širšího světa Avengers.

V noci na dnešek v rámci velké Disneyho prezentace pro investory oznámil celou řadu novinek také Marvel. Jedním z celovečerních filmů, které ředitel Kevin Feige oznámil, byla Fantastická čtyřka. Tu už nám Feige velice neurčitě sliboval v roce 2019, kdy se Marvelu vrátila do rukou práva na jeho vůbec nejstarší komiks. O snímku stále nevíme žádné podrobnosti, ale teď už si můžeme s jistotou říct, že to není žádná vzdálená budoucnost, leč se opravdu chystá. Feige totiž oznámil režiséra projektu, kterým se stane Jon Watts! Ten na sebe upozornil snímkem Cop Car, kde ukázal, že mu jde práce s dětskými herci. Následně mu Marvel svěřil natáčení Spider-Mana: Homecoming a postupně Watts natočil (a stále natáčí) celou Spider-Manovu trilogii. Studio tedy zjevně má v tvůrce důvěru.

Tu ostatně projevilo už loni v létě, když to chvíli vypadalo, že se Disney (vlastník Marvelu) rozkmotří se svým partnerem Sony, se kterým připravuje spidermanovské filmy ve vzájemné spolupráci. Tehdy na veřejnost prosákly zprávy, podle kterých se obě studia údajně prala o to, jestli Jon bude točit dál Spider-Mana pro Sony, anebo bude pracovat na nějakém novém komiksovém filmu pro Marvel. Nakonec se spolupráci Sony s Disneym podařilo obnovit, a tak může Watts sfouknout obojí. Spider-Mana 3 natáčí právě teď a hotovo musí mít do prosince 2021. Premiéry Fantastické čtyřky bychom se tak mohli dočkat v roce 2023.

Zajímavostí je, že o natáčení Fantastic Four dlouhodobě stál Peyton Reed, režisér trilogie Ant-Man. Reed v dávných dobách dokonce měl Čtyřku točit pro konkurenční studio, ale tehdy z toho sešlo. Fanoušci tak od návratu značky k Marvelu spekulovali o tom, zda náhodou studio Peytonovi jeho oblíbenou sérii nesvěří. Dopadlo to ale jinak a můžeme se jen domnívat, zda Reed během let ztratil zájem, bude v době příprav Fantastické čtyřky vytížený anebo měl on anebo Marvel nějaké jiné důvody k tomu, proč nakonec látku zpracuje právě Jon Watts.

PS: Když Kevin Feige hovořil o vzdálenějších projektech Marvelu, krátce zmínil také Bladea. U toho však pouze zopakoval, že je snímek v přípravě, a že hlavní roli ztvární Mahershala Ali.

Fantastická čtyřka je první superhrdinský příběh, který vznikl v roce 1961 pod nově zavedenou značkou Marvel Comics. Autory postav jsou scenárista Stan Lee a výtvarník Jack Kirby. Hrdinové jsou tradičně vykreslováni jako dysfunkční, ale milující rodinná jednotka. Během vesmírné mise je čtveřice ozářená kosickými paprsky, které jí dávají nadlidské síly. Z Reeda Richardse se stává Mister Fantastic s natahovacím tělem. Sue Storm, Reedova manželka, je známá jako Invisible Woman a dokáže se zneviditelnit. Její mladší bratr Johnny Storm si říká Human Torch a umí na povel vzplanout. Čtveřici uzavírá Ben Grimm, Reedův blízký přítel a spolužák, který se natrvalo změnil v kamenné monstrum a říká si The Thing. Dobrodružství Fantastické čtyřky se hodně točí kolem vědeckých probémů a jejími tradičními záporáky jsou Doctor Doom, Galactus a Annihilus. Pro film byla skupinka zpracována celkem třikrát, v roce 1994, v letech 2005 a 2007 a v roce 2015. Ani jeden z filmů neměl dobré recenze a dosud se nepodařilo ze značky udělat hit.

Foto: Marvel

Zdroj: Disney Investor Day

Galerie: 3

Fantastická čtyřka: Nový film je na cestě, známe režiséra | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Nový film je na cestě, známe režiséra | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Nový film je na cestě, známe režiséra | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest