Fantastická čtyřka: Režisér Ant-Mana by ji pro Marvel natočil rád

Fantastická čtyřka: Režisér Ant-Mana by ji pro Marvel natočil rád | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit dalších 12 obrázků
Peyton Reed měl točit Fantastickou čtyřku už v roce 2001. Teď, když se nejstarší Marvel komiks vrací k Marvelu, by konečně mohl dostat šanci.

Nedávno Disney s definitivní platností koupil konkurenční společnost Fox a teď už se vlastně jen čeká na dokončení všeho papírování. Marvelu se tak vrátí do rukou nejen X-Meni, ale také Fantastická čtyřka. Tenhle vůbec nejstarší komiks od Marvelu byl ve filmové podobě realizovaný zatím čtyřikrát. Poprvé to bylo v roce 1994, kdy společnost Constantin Film nechala zaplatit výrobu nízkorozpočtového brakového filmu, jen aby nepřišla o práva. Snímek byl tak mizerný, že tehdy nakladatelství Marvel bylo ochotné zaplatit za to, že se nebude nikdy nikde promítat, aby nedělal značce ostudu.

Nicméně následující Fantastic Four filmy nebyly o mnoho lepší. V letech 2005 a 2007 vznikly dva snímky v režii Tima Storyho, které sice nebyly mizerné, ale rozhodně se do filmové historie nijak zásadně nezapsaly a ve Foxu se rozhodli značku raději restartovat, než aby pokračovali v rozjeté sérii. Jenže snímek natáčený Joshem Trankem provázely tvůrčí neshody mezi režisérem a studiem, produkce se za chodu překopávala k nepoznání a výsledný film z roku 2015 pohořel na všech frontách. Film měl mít pokračování a jeho hrdinové se měli objevit v cross-overu s X-Meny, ale k ničemu z toho nedošlo. Stejně tak je možné, že nikdy nebudou realizované filmy o Doktoru Doomovi a o Silver Suerferovi (postavách z okruhu Fantastické čtyřky), které se začaly chystat ještě před odprodejem Foxu Disneymu.

Teď je tedy Fantastická čtyřka zpátky u Marvelu, a i když šéf studia Kevin Feige neustále upozorňuje, že integrování postav, které dosud patřily Foxu, bude ještě nějakou dobu trvat, fanoušci i novináři jsou samozřejmě zvědaví, co se značkou bude.

Dotazy na Fantastickou čtyřku sklízí také Peyton Reed, režisér Ant-Man 1 a 2. Proč právě on? Protože měl F4 točit předtím, než projekt před lety dostal na starost Tim Story. V nedávném interview Reed říká, že film připravoval ve stylu dobrodružných snímků se kterými vyrostl, vždycky ho bavily a vždycky takové chtěl točit. Peyton dál trvá na tom, že Fantastická čtyřka je korunním klenotem Marvelu a jednou se dočkáme vynikajícího F4 filmu. Se studiem o Čtyřce prozatím nijak nemluvil, ale rozhodně by jej lákalo film natočil. Zvlášť v současnosti, kdy je obrovskou výzvou napravit značce její pošramocenou pověst. Ant-Man se podle Reeda Fantastické čtyřce tematicky dost podobá, takže by věděl, kudy na to. Tým by bylo možné do světa Marvelu představit mnoha nejrozličnějšími způsoby a rozhodně doufá, že se to stane.

Když Reed chystal Fantastickou čtyřku v roce 2001, tak ji chtěl zpracovat jako dobový snímek, zasazený do 60. let minulého století, do časů vesmírných závodů mezi USA a SSSR. Co vy na to? Prospělo by retro komiksu právě takovéto retro zpracování? Anebo je lepší, když se všichni hrdinové od Marvelu nacházejí ve stejném časovém období?

Zdroje: Forbes, CBM

Galerie: 13

Fantastická čtyřka: Režisér Ant-Mana by ji pro Marvel natočil rád | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér Ant-Mana by ji pro Marvel natočil rád | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér Ant-Mana by ji pro Marvel natočil rád | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér Ant-Mana by ji pro Marvel natočil rád | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér Ant-Mana by ji pro Marvel natočil rád | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér Ant-Mana by ji pro Marvel natočil rád | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér Ant-Mana by ji pro Marvel natočil rád | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér Ant-Mana by ji pro Marvel natočil rád | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér Ant-Mana by ji pro Marvel natočil rád | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér Ant-Mana by ji pro Marvel natočil rád | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér Ant-Mana by ji pro Marvel natočil rád | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér Ant-Mana by ji pro Marvel natočil rád | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér Ant-Mana by ji pro Marvel natočil rád | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest