Doctor Doom: Scenárista filmu o komiksovém záporákovi se sešel s Marvelem

Doctor Doom: Scenárista filmu o komiksovém záporákovi se sešel s Marvelem | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Zároveň odhalil zápletku filmu. Vedle toho se stále chystá snímek 143 - příběh o Kitty Pryde od Tima Millera, režiséra Deadpoola.

Už příští týden studio Disney s konečnou platností dostane do svojí správu dosavadního konkurenta, studio Fox. Spolu s tím přejdou komiksové postavy spojené s X-Meny a Fantastickou čtyřkou pod dohled Marvel Studios. V určitém vzduchoprázdnu se tak ocitá několik komiksových projektů Foxu, které byly rozdělané dlouho před tím, než k velkému obchodu došlo, ale pořád příliš pozdě na to, než aby se stačily začít natáčet.

Do téhle kategorie spadá i Doctor Doom, příběh populárního záporáka Marvelu, který je nejčastěji spojovaný s Fantastickou čtyřkou. Film začal v roce 2017 připravovat scenárista Noah Hawley, známý především pro seriály Fargo a Legion. Aktuálně Hawley prozradil, že scénář je dokončený, a že se jej dokonce přímo šéf Marvelu Kevin Feige před časem zeptal, jestli na projektu pořád pracuje. Hawley Feigemu řekl, že by si měl scénář filmu přečíst, ale následně od šéfa Marvelu nedostal žádnou další reakci. Hrozně rád by snímek natočil, ale Marvel jej nenechal nahlédnout do svých budoucích plánů, takže netuší, jestli do nich může jakýmkoliv způsobem zapadnout.

O snímku prozradil, že to má být geopolitický thriller inspirovaný studenou válkou. Odehrává se ve fiktivní východoevropské Latverii, které vládne Doctor Doom jako svrchovaný vládce. Je to už deset let, co nad celou zemí vytvořil neprostupnou kupoli. Příběh začíná v momentě, kdy do země pustí jednu zahraniční novinářku, která jej má prezentovat před celým světem. Ten o něm prakticky nic neví. Jestli je dobrý, zlý...prostě nic. Novinářka by zřejmě byla protagonistkou, z jejíhož úhlu pohledu by byl příběh vyprávěný a neměla by žádné nadpřirozené síly.

Doctor Doom přitom není jediný komiksový projekt, jehož osud je po ukončení samostatnosti Foxu nejistý. Každou chvíli se objeví nějaká zpráva o Gambitovi a nedávno se ozval také scenárista Brian Michael Bendis, který potvrdil, že stále píše snímek 143 pro režiséra Tima Millera. Naprosto netuší, co s jeho příběhem o mutantce Kitty Pryde bude, nicméně jednou byl najatý k napsání scénáře a zatím mu nikdo neřekl, že by měl přestat, a tak pokračuje.

Galerie: 4

Doctor Doom: Scenárista filmu o komiksovém záporákovi se sešel s Marvelem | Fandíme filmu Doctor Doom: Scenárista filmu o komiksovém záporákovi se sešel s Marvelem | Fandíme filmu Doctor Doom: Scenárista filmu o komiksovém záporákovi se sešel s Marvelem | Fandíme filmu Doctor Doom: Scenárista filmu o komiksovém záporákovi se sešel s Marvelem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest