Podle "amerického Prymuly" bude návrat do kin zcela bezpečný až rok po uvedení vakcíny

Podle "amerického Prymuly" bude návrat do kin zcela bezpečný až rok po uvedení vakcíny | Fandíme filmu
Pixabay License / Volné pro komerční užití
Zobrazit další 1 obrázek
Budoucnost amerických kin není zřejmě nejrůžovější. A světová nabídka filmů je na to úzce navázaná.

Přední americký epidemiolog/imunolog Dr. Anthony Fauci si nemyslí, že v dohledné době bude bezpečné navštěvovat kina, respektive účastnit se obdobných hromadných akcí. Dle jeho soudu se na tomto stavu nic nezmění pravděpodobně ještě celý rok. Kina všude po světě zavírala ve velkém v první třetině letošního roku, kdy se naplno rozběhla koronavirová pandemie. Od té doby kina v některých světových regionech znovu promítají, ač nemají příliš co, leč debaty o tom, zda je bezpečné vyrazit v nastalé situaci na projekci, neutuchají.

Letos v létě dostal pořádně za uši provozovatel sítě kin AMC, když se přišlo na to, že ve zdravotních a bezpečnostních protokolech vydaných těsně před znovuotevřením chybí povinnost mít v sále nasazenou roušku. Přirozeně následovala korekce a američtí kinaři v současnosti v drtivé většině případů vyžadují nošení roušek či respirátorů (jejich možný účinek je diskutabilní, vzhledem k tomu, že pro konzumaci občerstvení je povoleno jejich odložení). Epidemiologové ovšem opětovně varovali, že se návštěvníci zbytečně vystavují riziku a hrají si s ohněm. Tenhle názor samozřejmě přidělává vrásky na čele hollywoodským hlavounům, kteří by rádi nahnali do kin co nejvíce diváků, pustili jim nejednou odložené blockbustery a začali zase konečně vydělávat.

Warner Bros.

Fauci však situaci vnímá vážně a relativně pesimisticky. V rozhovoru s herečkou Jennifer Garner uvedl, že momentálně doporučuje filmovým fanouškům zůstat doma a do kin nechodit. Velké naděje jsou prý spojovány s vakcínou proti COVID-19, která by měla být k dispozici v listopadu (Fauci o tom pochybuje), jenže ta logicky nebude mít okamžitý dopad, jak by se mohlo zdát. Souvisí to s postupným šířením vakcíny, tvorbou kolektivní imunity a přísným dodržováním základních zdravotních/hygienických pravidel. Fauci předpovídá, že bez roušky bude bezpečné vyrazit do kina patrně až na podzim 2021. Nicméně vše závisí na tom, kdy bude v oběhu vakcína a jak bude účinná.

Fauci zdůraznil, že základem je trpělivost. Bohužel, filmový svět v tuhle chvíli krutě finančně krvácí a čím delší proluka bude, tím horší budou následky. Navíc se zdá, že Američané jsou vcelku vyděšení a do kin se jim povětšinou zatím spíše nechce. Následuje tak další a další odkládání premiér a světlejší zítřky jsou prozatím v nedohlednu.

Zdroj: Jennifer Garner / Instagram_Live

Foto: Pixabay License

Galerie: 2

Podle "amerického Prymuly" bude návrat do kin zcela bezpečný až rok po uvedení vakcíny | Fandíme filmu Podle "amerického Prymuly" bude návrat do kin zcela bezpečný až rok po uvedení vakcíny | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest