Tenet sbírá peníze pomalu, odklad premiéry hrozí Wonder Woman, Black Widow i Duně

Tenet sbírá peníze pomalu, odklad premiéry hrozí Wonder Woman, Black Widow i Duně | Fandíme filmu
Warner Bros. / Marvel Studios
Zobrazit další 2 obrázky
Nolanův Tenet filmový svět nespasí a reakce studií filmové fanoušky asi nepotěší. Například pixarovka Duše se možná vykašle na kina.

Koronavirová pandemie to zabalit evidentně zatím nehodlá a situace ve světě filmu se dál komplikuje. Reálně totiž hrozí odklady zbylých letošních blockbusterů, jelikož kina v New Yorku, Los Angeles a San Franciscu jsou stále zavřená a šuškandy o odkladech začínají opět nabírat na síle. Warneři podle informací hollywoodských zpravodajů hlasitě debatují o tom, že přesunou komiksovku Wonder Woman 1984 na listopad či prosinec, což by pravděpodobně rezultovalo v odklad Duny. Ta by se patrně pakovala někam na začátek roku 2021. Wonder Woman 1984 by ostatně mohla zabrat listopadový spot marvelovky Black Widow, která se dle čerstvých zpráv také může znovu zpozdit. Netřeba připomínat, že 19./20. listopadu 2020 má vtrhnout do kin bondovka Není čas zemřít, do jejíž propagace už se nalilo tolik, že další pozdržení asi nehrozí (nebude-li konec světa), a této konkurenci se bude chtít Wonder Woman 1984 dozajista vyhnout. V kuloárech se taktéž mluví o tom, že pixarovka Duše (Soul) poputuje možná přímo na službu Disney+.

Pixar

Jedním z důvodů, proč se o odsunech premiér uvažuje, je Nolanův Tenet. Ten navzdory na první pohled solidním číslům ze světa ohromné naděje studia Warner Bros. a všech fanoušků filmu nenaplní. Hutný dvousetmilionový spektákl s časoprostorovou tematikou by potřeboval vytřískat z pokladen kin alespoň půl miliardy, aby se mohlo vůbec začít mluvit o úspěchu. Momentálně má Nolanův opus na kontě 152 milionů celosvětově, což sice jsou zdaleka nejlepší čísla za posledních šest měsíců, jenže bouchání šáňa nehrozí. Slaboučký dvacetimilionový americký otvírák jasně ukázal, že zámořský kinotrh se nenachází v nejlepším rozpoložení. Nijak zvlášť pak Warnery nepotěšil ani slabý rozjezd v Číně.

Warner Bros.

Tenet má bezpochyby výhodu, že nemusí čelit blockbusterové konkurenci, jenže ani to jej nezachrání. Nicméně i to je důvod, proč Warneři nechtějí nasazovat do kin další drahou velkoprodukci a vytvářet tak Tenetu konkurenci v honbě za alespoň trochu přijatelnými čísly. Ve Spojených státech se nyní hovoří o tom, že kina v Los Angeles a New Yorku by se mohla otevřít někdy na konci září či na začátku října. Toho by Tenet, jako typická nolanovská trvalka, mohl využít a zapsat další miliony dolarů.

V tuhle chvíli se nedá predikovat takřka nic, tudíž musíme počkat, jak se ke složité situaci postaví studia. Obecný stav věcí ruku v ruce s epidemiologickou situací ovšem k optimismu příliš nevybízí.

Zdroj: Deadline

Foto: Warner Bros. / Marvel Studios

Galerie: 3

Tenet sbírá peníze pomalu, odklad premiéry hrozí Wonder Woman, Black Widow i Duně | Fandíme filmu Tenet sbírá peníze pomalu, odklad premiéry hrozí Wonder Woman, Black Widow i Duně | Fandíme filmu Tenet sbírá peníze pomalu, odklad premiéry hrozí Wonder Woman, Black Widow i Duně | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest