Británie kvůli COVIDu doporučuje natáčet erotické scény ve filmech s reálnými partnery

Británie kvůli COVIDu doporučuje natáčet erotické scény ve filmech s reálnými partnery | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit další 1 obrázek
Doba je zlá, na place budou zaskakovat partneři hereckých hvězd.

Natáčení filmový a televizních projektů se pomaličku zase rozbíhá, leč součástí (post)pandemického režimu jsou relativně přísná omezení, všemožná doporučení a bezpečnostní/zdravotní nařízení, která musí štáby přetrpět. Některé produkce mají úlohu trošku lehčí, jiné se musí popasovat s extra překážkami. Jednu takovou mohou představovat intimní milostné/sexuální scény, během nichž se herci a herečky kontaktu bezpochyby nevyhnou. Social distancing tady těžko uplatníte, na což zareagovala britská organizace sdružující režiséry Directors UK a aktualizovala příslušné manuály.

20th Century Fox

Filmaři, včetně scenáristů, by měli v prvé řadě zvážit, zda intimní scéna je nezbytně nutná. Režisér, scenárista a producent by si měli společně sednout a rozhodnout o tom, zda scénu skutečně natočit, případně se zamyslet nad použitím doubla/záskoku (hovoří se o "nasazení" reálných životních partnerů daných herců). V případě seriálů by si měli tvůrci rozmyslet, jestli by nebylo možné fyzický akt posunout někam dál v ději a natočit jej později.

Autoři textu rovněž filmaře pobízejí, aby lépe pracovali s atmosférou. Dle jejich soudu může být budování (dějová předehra) intimní scény emocionálně působivější než akt samotný. Tvůrci by si prý měli oprášit znalosti světové kinematografie a zaměřit se na období, kdy nebylo možné scény tohoto typu na plátně ukazovat. O hollywoodském využití CGI jsme vás již informovali v minulosti.

Celý text si můžete prostudovat zde.

Zdroj: Deadline

Foto: 20th Century Fox (titulka ilustrační, z filmu Láska a jiné závislosti)

Galerie: 2

Británie kvůli COVIDu doporučuje natáčet erotické scény ve filmech s reálnými partnery | Fandíme filmu Británie kvůli COVIDu doporučuje natáčet erotické scény ve filmech s reálnými partnery | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest