Box Office: V Číně padl letošní kino rekord, Russell Crowe táhne, Harry Potter má miliardu

Box Office: V Číně padl letošní kino rekord, Russell Crowe táhne, Harry Potter má miliardu | Fandíme filmu
Solstice
Zobrazit dalších 5 obrázků
V Číně se utrácely v pokladnách desítky milionů dolarů, jako by kino trh normálně fungoval. Potter zlomil další rekord a Russell Crowe zachraňuje kinaře v USA. AKTUALIZOVÁNO
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

V Číně také stále ještě není otevřená plná kapacita, ale už se tam rodí regulérní hity. Válečná novinka The Eight Hundred za víkend utržila 82,6 milionu dolarů a po započtení předpremiér je to dokonce 118 milionů! To je rekordní mezinárodní otevírák roku 2020 – žádný jiný snímek mimo USA letos neutržil za první víkend víc. Připomínáme, že ještě nedávno neměl snímek vůbec jisté, zda se dostane do kin, poté, co se znelíbil čínským úřadům.

CMC Pictures

Hezký počin se v Číně podařil Harrymu Potterovi a kameni mudrců, který tu zažívá obnovenou premiéru. Celkově už v říši středu utržil 22 milionů dolarů, a již v úterý díky postupnému růstu snímek překonal celosvětovou hranici 1 miliardy dolarů. Stal se tak druhým dílem série (po závěrečných Relikviích smrti – části II.), kterému se to podařilo.

Mezinárodně to bude ještě zajímavější v pokladnách kin příští týden, kdy na celou řadu světových trhů (včetně Česka) vtrhne Tenet Christophera Nolana (koukněte na první recenze), tak uvidíme, jak moc budou diváci po velkofilmech vyhladovělí.

Zdroje: Variety, Deadline I, II, III, IV, Box Office Mojo

« Předchozí kapitola

Galerie: 6

Box Office: V Číně padl letošní kino rekord, Russell Crowe táhne, Harry Potter má miliardu | Fandíme filmu Box Office: V Číně padl letošní kino rekord, Russell Crowe táhne, Harry Potter má miliardu | Fandíme filmu Box Office: V Číně padl letošní kino rekord, Russell Crowe táhne, Harry Potter má miliardu | Fandíme filmu Box Office: V Číně padl letošní kino rekord, Russell Crowe táhne, Harry Potter má miliardu | Fandíme filmu Box Office: V Číně padl letošní kino rekord, Russell Crowe táhne, Harry Potter má miliardu | Fandíme filmu Box Office: V Číně padl letošní kino rekord, Russell Crowe táhne, Harry Potter má miliardu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest