Box Office: V pokladnách kin je po letech nejúspěšnější Harry Potter

Box Office: V pokladnách kin je po letech nejúspěšnější Harry Potter | Fandíme filmu
Warner Bros.
Z novinek na sebe upozorňuje katastrofický Greenland s Gerardem Butlerem a stresující Vyšinutý s Rusellem Crowem.

Od znovuotevření čínských kin tu nebyl takový hit jako... znovunasazený Harry Potter a Kámen mudrců. Film restaurovaný ve 3D a 4K utržil v pátek 4,5 milionu a v sobotu 4,8 milionu dolarů. Dosavadní odhady hovoří o 13 - 14 milionech za víkend. Na 19 let starý film to není špatné. Určitě napomohlo lehké rozvolnění limitů, kdy některá kina dokáží usadit už 50 % původní kapacity oproti dřívějším 30 %. Lokací by mělo být otevřeno už přes 8000. Film vstupoval na čínský trh v momentě, kdy jej 25 milionů dělilo od 1 miliardy. Uvidíme, jestli tuhle metu překoná, coby druhý film série po Relikviích smrti 2

V Číně se ale nezadařilo nejúspěšnějšímu filmu tohoto roku, Mizerům navždy. Trojka tam utržila jenom 2 miliony za pátek a sobotu. Není divu, první dva díly tam v kinech vůbec neběžely. I tak má ale akčňák 419 milionů globálně. Interstellar už utržil přes 15 milionů, Warneři k tomu čerstvě přihodí i Počátek, který půjde týden před Tenetem. Na 35 mezinárodních trzích ale už běží a měl by souhrnně utržit okolo 2,5 milionu. 

Paradoxně se dosud dařilo Dolittlovi, který je v tento moment  s 18 miliony nejúspěšnější novinkou, která letos byla nasazena do čínských kin. Zároveň je s 241 miliony dolary letos třetí nejúspěšnější novinkou globálně, nicméně při 175milionovém rozpočtu stále nelze nazvat dobrodružnou výpravu s Robertem Downeym Jr. v hlavní roli jinak než propadákem. 

Vedle Číny si stále nejlépe vede Jižní Korea. Tam si nejlépe stále vede snímek Deliver Us From Evil, ale o pozornost si říká také Greenland, novinka s Gerardem Butlerem. Ta se stala jedničkou na Taiwanu, v Singapuru, Švédsku, Finsku, Norsku a Švýcarsku. Ve Francii a Belgii už se snímek hraje déle a drží se na druhé pozici. Za víkend tak Butlerův akčňák utržil 2,82 milionu dolarů a celkem už má utrženo 4,55 milionu.

V tradičně nejštědřejších Spojených státech je situace stále bledá, protože většina kin je pořád zavřená. Situace se ale přeci jen trochu zlepšuje. Severní Amerika se obvykle počítá souhrnně (USA a Kanada dohromady) a kanadská kina začínají otevírat. Králem víkendu se díky promítání ve třístovce kin stal animák The SpongeBob Movie: Sponge on the Run. Utržil 900 tisíc dolarů. Na druhém místě potom novinka Vyšinutý s Russellem Crowem, které se u nás dočkáme 10. 9. Snímek za víkend utržil 582 tisíc dolarů. Celosvětově novinka utržila už něco přes tři miliony. Nějaké závratné sumy to stále nejsou, nicméně studia a kina musí doufat, že jde o první krůčky, které povedou k dalšímu zlepšení.

Příští týden budeme zvědaví především na to, jak si povede obnovená premiéra Počátku.

Zdroje: Forbes, Deadline, Deadline

Harry Potter a Kámen mudrců

14.11.2001 | USA, Velká Británie
Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest