Box Office: V Číně padl letošní kino rekord, Russell Crowe táhne, Harry Potter má miliardu

Box Office: V Číně padl letošní kino rekord, Russell Crowe táhne, Harry Potter má miliardu | Fandíme filmu
Solstice
Zobrazit dalších 5 obrázků
V Číně se utrácely v pokladnách desítky milionů dolarů, jako by kino trh normálně fungoval. Potter zlomil další rekord a Russell Crowe zachraňuje kinaře v USA. AKTUALIZOVÁNO
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

AKTUALIZACE: U nás se stejně jako na řadě dalších trhů dočkáme Tenetu ve středu, druhá vlna premiér přijde příští týden. V Jižní Korei si však film už tento víkend odbyl první předpremiéry. A i když v zemi po nárůstu počtu nakažených byla opět přitvrzena bezpečnostní opatření a byla kupříkladu omezena kapacita kinosálů, stejně se Tenetu podařilo už v takhle limitovaném nasazení utržit 717 tisíc dolarů, což je v současné době částka, na kterou řada snímků nedosáhne ani v horizontu týdnů. Budeme zvědavě vyhlížet, jaký zájem bude o snímek globálně.

Původní článek z 23. 8.: Spolu se závěrem prázdnin JE konečně ve světě filmových výdělků co hlásit. Otevřeno má Čína a pomaličku otevírají také kina ve Spojených státech (do kterých začínají mířit zajímavé tituly), tedy dva největší světové trhy.

V USA se věci hýbou kupředu teprve po krůčcích. Psychologický thriller Vyšinutý s Russellem Crowem v hlavní roli utržil za víkend v severoamerických pokladnách 4 miliony. To už je celkem rozumná částka, která budí obdiv zvlášť vzhledem k tomu, že většina klíčových trhů jako LA nebo NY má stále sály zavřené a jinde nemají otevřeno všechny řetězce, popřípadě platí nejrůznější hygienická opatření, která snižují kapacitu a diváky odrazují. Celkem už v severní Americe film utržil 5 milionů a celosvětově 13. Na nezávislou produkci v době pandemie to není špatná suma. Tenhle týden se film promítal v 1800 kinech, příští to bude už 2300 lokací, tak třeba Russell Crowe ještě poroste.

Paramount Pictures

Druhý The SpongeBob Movie: Sponge On The Run, už je na tom o poznání hůře. Za víkend 550 tisíc dolarů, celkem ani ne 1,5 milionu. Na třetí příčce novinka Words on Bathroom Walls. Drama o duševně nemocném teenagerovi však v devíti stech kinech utržilo jen 460 tisíc. Ještě hůř na tom byla druhá novinka týdne, kriminálka Cut Throat City od rappera RZA. Promítalo se v 395 kinech, tržba činila necelý čtvrtmilion. A poslední novinka, životopisný snímek Tesla, se nedostala ani do top 10 nejnavštěvovanějších filmů víkendu. Snímek promítalo 108 kin a tržba činila 42 tisíc.

Do top desítky se dostal ještě korejský hit Peninsula (za víkend v USA 210 tisíc, celosvětově už 32 milionů) a novinka Davida Ayera The Tax Collector (za víkend 121 tisíc, celkem 813 tisíc). Jinak byla první desítka zaplněná promítanými klasikami. Umístily se Goonies, Impérium vrací úder, Jurský park a Návrat do budoucnosti. Příští týden dorazí Noví mutanti, tak budeme hodně zvědaví, jak si povedou.

Další kapitola »

Galerie: 6

Box Office: V Číně padl letošní kino rekord, Russell Crowe táhne, Harry Potter má miliardu | Fandíme filmu Box Office: V Číně padl letošní kino rekord, Russell Crowe táhne, Harry Potter má miliardu | Fandíme filmu Box Office: V Číně padl letošní kino rekord, Russell Crowe táhne, Harry Potter má miliardu | Fandíme filmu Box Office: V Číně padl letošní kino rekord, Russell Crowe táhne, Harry Potter má miliardu | Fandíme filmu Box Office: V Číně padl letošní kino rekord, Russell Crowe táhne, Harry Potter má miliardu | Fandíme filmu Box Office: V Číně padl letošní kino rekord, Russell Crowe táhne, Harry Potter má miliardu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest