Natáčení nahých a sexuálních scén se nově v Hollywoodu řídí speciálním protokolem

Natáčení nahých a sexuálních scén se nově v Hollywoodu řídí speciálním protokolem | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Boj se sexuálním obtěžováním na place nabírá na obrátkách.

Herecká odborová organizace SAG-AFTRA (Screen Actors Guild‐American Federation of Television and Radio Artists) na konci ledna odhalila pokyny pro "koordinátory intimity", kteří budou dohlížet na natáčení choulostivých scén obsahujících sex a nahotu. Unie představila dokument "Standardy a protokoly pro užívání koordinátorů intimity", v němž se píše, jak budou tihle ochránci hereckých práv fungovat. Odbory věří, že implementace těchto standardů povede k zefektivnění produkčních prací, vytvoří záchranou síť účinkujícím a obecně poskytne oporu jak lidem před kamerou, tak i těm za ní.

Dokument specifikuje některé obecné povinnosti. Například se tam píše, že pakliže se obdobné scény ve snímku mají objevit, sejde se koordinátor intimity alespoň s výkonným producentem, scenáristou a režisérem, aby prodiskutovali podrobnosti a vyjasnili si: 1) stupeň nahoty; 2) náležitosti "simulovaného" styku; 3) a jakékoliv další související věci.

Pokyny také popisují, jak onen postup před samotným natáčením má vypadat. Koordinátoři by měli komunikovat s herci ohledně choulostivých scén a vyjasnit si veškeré možné detaily, kvůli nimiž by se herci a herečky mohli cítit nepříjemně. Poptávka po tomto druhu regulace začala narůstat ihned po vzniku hnutí jako #MeToo a Time’s Up, která na problematiku sexuálního obtěžování ve filmové branži upozornila. Otázkou zůstává, zda se koordinátoři nebudou plést i do tvůrčích věcí, z čehož by režiséři nebo scenáristé neměli zřejmě radost.

Titulní fotografie je ilustrační, pochází ze snímku Padesát odstínů temnoty.

Zdroj: Variety

Galerie: 2

Natáčení nahých a sexuálních scén se nově v Hollywoodu řídí speciálním protokolem | Fandíme filmu Natáčení nahých a sexuálních scén se nově v Hollywoodu řídí speciálním protokolem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest