The Batman nebude příliš temný a v jádru bude vztah Bruce a Alfreda

The Batman nebude příliš temný a v jádru bude vztah Bruce a Alfreda | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 8 obrázků
Herecké obsazení dále vychválilo představitele ústřední role, Roberta Pattinsona. Kromě toho by se brzy mělo obnovit natáčení ve Velké Británii.

Velká část pozornosti točící se kolem připravovaného The Batmana se v posledních dnech přesunula k nově ohlášenému seriálu, který komiksovému snímku bude dějově předcházet. Kolem samotného filmu se však v poslední době rovněž objevila celá řada zajímavostí a novinek. Asi největší pozornost vzbudil kameraman Greig Fraser (Rogue One, Duna).

Ten se v nedávném rozhovoru rozhodl přiblížit některé z hlavních aspektů filmu, především pak samozřejmě vizuální stránku, ale také samotný tón filmu. Ten by měl být, jak se koneckonců u Batmana sluší a patří, patřičně pochmurný, se samotným hrdinou se pak přirozeně nese nějaká ta temnota. Minimálně vizuálně by se však o žádnou temnou podívanou jednat nemělo - tvůrcům nejde o nějakou soutěž o to, kdo vytvoří ten nejtemnější a nejtmavší snímek. Minimálně v porovnání s Batman vs. Superman, kterému byla obrovská temnota často vyčítána, se tedy jedná o vítanou změnu.

Kromě toho se pak kameraman vyjádřil i ke scénáři, který je podle všeho po vzoru dalších scénářů režiséra Matta Reevese výborný, je velice dobře promyšlený a je radost ho převádět do reality. V jádru by pak The Batman měl být především o samotných postavách a konkrétně o vztahu Bruce Wayna (Robert Pattinson) a jeho komorníka Alfreda (Andy Serkis). Bude zajímavé sledovat, jak ho novinka zpracuje. Přece jenom se jednalo i o důležitou část batmanovské trilogie Christophera Nolana, která ho obecně zvládla na výbornou. Přijít s něčím odlišným bude tudíž relativní oříšek.

K novému dobrodružství netopýřího hrdiny se nedávno rovněž vyjádřila část hereckého obsazení - jmenovitě Peter Sarsgaard a Zoe Kravitz. Oba dva nešetřili slova chvály směrem k Robertu Pattinsonovi ztvárňujícímu ústřední roli. Podle Sarsgaarda herec v roli vypadá výborně, dal do ní spoustu práce a nemůže se dočkat, až ho uvidí na plátně. Jedná se prý o velice zajímavého herce. Jeho vzhled v kostýmu vyzdvihuje i Kravitz, celkově je pak prý Pattinson skvělým hercem a do všeho, co dělá, dává skutečně hodně - prý se jedná o perfektní casting.

Sarsgaard se následně vyjádřil i ke své roli právního zástupce Gila Colsona, která je dle jeho slov velice intenzivní a objevuje se ve valné většině napjatých scén. Herec prý dlouho přemýšlel, jak dokáže obrovskou intenzitu po tak dlouhou dobu udržet. Sarsgaardova role je doteď poměrně velkou záhadou, v komiksech totiž nenalezneme její předlohu. Po hercově vyjádření se však zdá, že by mohla plnit důležitější úlohu, než se dosud zdálo.

A nakonec přichází jedna dobrá zpráva. Už v červnu se ukázalo, že bude snímek po koronavirové pauze moct obnovit natáčení ve Velké Británii, což bylo aktuálně potvrzeno. Nejen The Batman, ale například i sedmá Mission: Impossible by tudíž měli začít s produkcí již brzy.

Snímek režíruje Matt Reeves a má se odehrávat v době, kdy už je Bruce Wayne nějakou dobu Batmanem a řeší svůj další detektivní případ. Dle neoficiálních zvěstí se má děj odehrávat napříč městem Gotham, který už obývá celá řada klasických Batmanových protivníků. V hlavních rolích vystupují Robert Pattinson, Zoe Kravitz, Paul Dano, Matthew McConaughey, Colin Farrell, Andy Serkis, Jayme LawsonJohn Turturro, Peter Sarsgaard a Jeffrey Wright. Datum premiéry je v Česku a na Slovensku stanovené na 30. 9. 2021.

Zdroje: Collider, THR, Observer, Variety, The Wrap

Galerie: 9

The Batman nebude příliš temný a v jádru bude vztah Bruce a Alfreda | Fandíme filmu The Batman nebude příliš temný a v jádru bude vztah Bruce a Alfreda | Fandíme filmu The Batman nebude příliš temný a v jádru bude vztah Bruce a Alfreda | Fandíme filmu The Batman nebude příliš temný a v jádru bude vztah Bruce a Alfreda | Fandíme filmu The Batman nebude příliš temný a v jádru bude vztah Bruce a Alfreda | Fandíme filmu The Batman nebude příliš temný a v jádru bude vztah Bruce a Alfreda | Fandíme filmu The Batman nebude příliš temný a v jádru bude vztah Bruce a Alfreda | Fandíme filmu The Batman nebude příliš temný a v jádru bude vztah Bruce a Alfreda | Fandíme filmu The Batman nebude příliš temný a v jádru bude vztah Bruce a Alfreda | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest