Mark Hamill hrál ve Star Wars víc postav než myslíte

Mark Hamill hrál ve Star Wars víc postav než myslíte | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit dalších 9 obrázků
Jako Luka Skywalkera ho známe všichni. Podívejte se ale na všechny další postavy, kterým herec ve světě Hvězdných válek vdechl život.

Herec Mark Hamill, známý coby Luke Skywalker, si zahrál ve všech dosavadních hraných filmech z universa Star Wars, vyjma prequelové trilogie. A k tomu navíc i v nedávném seriálu Mandalorian. Jak je to možné? Jak herec nedávno odhalil ve svém příspěvku na Twitteru, v každém z filmů a v Mandalorianovi měl vždycky alespoň malou vedlejší roličku. Takže i když jsme jej zrovna neviděli jako Luka Skywalkera, mohli jsme alespoň zaslechnout jeho hlas. 

Z osmé epizody, Poslední z Jediů, si možná pamatujete scénu z kasina na Canto Bight, kde BB-8 narazí na malého opilého mimozemšťana-gamblera jménem Dobbu Scay, který do BB-8 začne strkat mince jako do hracího automatu. Malou roli Dobbua si zahrál právě Hamill. Neznamená to, že by postavu jen nadaboval, ale v tomto případě ji i opravdu ztvárnil. Při natáčení si ji totiž před kamerami zahrál oblečený ve full motion capture obleku.

V následující deváté epizodě Vzestup Skywalkera pak vedle ztvárnění Luka ještě nadaboval postavu Boolia. Nevzpomínáte si už, o koho šlo? Boolio byl mimozemšťan, který hned na začátku filmu předal důležité informace rebelům. Později za to byl popravený Prvním řádem.

Poslední odhalené Hamillovo cameo bylo v seriálu Mandalorian. V něm propůjčil hlas robotickému barmanovi EV-9D9, a to v páté epizodě během jedné scény v kantýně.

To jsou všechny dosud známé mini role, které si Mark Hamill vedle Luka Skywalkera v Hvězdných válkách vyzkoušel. Podle jeho vyjádření ho ale můžeme slyšet v úplně všech Star Wars filmech s výjimkou prequelů. Jak sám i explicitně říká, zbývá tedy ještě sedmá epizoda Síla se probouzí (sám Luke ve filmu nic neříká) a oba samostatné filmy, Rogue One a Solo. O těch Hamill prozradil, že v nich namluvil pár slov pod pseudonymem William M. Patrick. V Epizodě V potom v jednu chvíli zazní Hamillův hlas z reproduktoru, jako hlášení jednoho z vojáků.

Pokud máte nějakou teorii, v jaký moment by v jednotlivých filmech mohl mít Hamill své hlasové cameo, tak se určitě podělte v komentářích. Jinak si můžete v galerii prohlédnout všechny jeho známé malé role, které jsme v článku popsali (ve stejném pořadí jako výše v textu).

Foto: Disney

Galerie: 10

Mark Hamill hrál ve Star Wars víc postav než myslíte | Fandíme filmu Mark Hamill hrál ve Star Wars víc postav než myslíte | Fandíme filmu Mark Hamill hrál ve Star Wars víc postav než myslíte | Fandíme filmu Mark Hamill hrál ve Star Wars víc postav než myslíte | Fandíme filmu Mark Hamill hrál ve Star Wars víc postav než myslíte | Fandíme filmu Mark Hamill hrál ve Star Wars víc postav než myslíte | Fandíme filmu Mark Hamill hrál ve Star Wars víc postav než myslíte | Fandíme filmu Mark Hamill hrál ve Star Wars víc postav než myslíte | Fandíme filmu Mark Hamill hrál ve Star Wars víc postav než myslíte | Fandíme filmu Mark Hamill hrál ve Star Wars víc postav než myslíte | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest