Star Wars: Kdo původně málem hrál Luka Skywalkera

Star Wars: Kdo původně málem hrál Luka Skywalkera | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit další 3 obrázky
Snake Plissken se mohl podílet na porážce Impéria.

Když v roce 1977 vtrhly do amerických kin Hvězdné války (Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje), Marka Hamilla alias Luka Skywalkera prakticky nikdo neznal. Byl to George Lucas, kdo udělal z kalifornského rodáka filmovou hvězdu, jejíž rozlet posléze zbrzdila vážná dopravní nehoda, jež ovlivnila i natáčení pokračování Hvězdných válek nesoucí podtitul Impérium vrací úder. Ale o tom třeba někdy jindy. Dnes se podíváme na konkurenty, kterým musel Hamill čelit v rámci castingového boje v předaleké galaxii. Vzhledem k tomu, že v druhé polovině sedmdesátých měl Hamill na kontě pouze několik epizodních seriálových rolí (Headmaster, The Bill Cosby Show, Cannon, Room 222, The Texas Wheelers), představovaly pro něj Hvězdné války odrazový můstek do světa filmu. A komu tedy musel čelit?

Podobně jako v případě Carrie Fisher nebo Harrisona Forda, je dnes těžké představit si postavu Luka Skywalkera s jiným obličejem, než je ten Hamillův. Nicméně v roce 1976, kdy Lucas začal hledat herce do hlavních rolí, potulovalo se po hollywoodu vícero talentovaných herců, kteří čekali na životní příležitost. Na slovíčko si tak tvůrci pozvali mimo jiné Williama Katta (seriál The Greatest American Hero, filmová série Perry Mason), jemuž sice nakonec nabídka od Lucase na stole nepřístála, leč alespoň mu legendární režisér přihrál roli v kingovce Carrie (znal se s Brianem De Palmou).

Dalším zájemcem byl Kurt Russell, jenž dokonce zkoušel štěstí hned dvakrát, když byl zvažován do role Luka i Hana Sola. Jak víme, neuspěl ani v jednom z případů, ovšem mrzet jej to nemusí, neboť i tak měl/má skvělou kariéru.

A v neposlední řadě byl blízko roli i Charles Martin Smith, jenž měl tu výhodu, že s Lucasem natočil v roce 1973 snímek Americké graffiti. Později si zahrál ve filmech jako The Buddy Holly Story, Never Cry Wolf, Starman a Neúplatní a následně přesedlal i na režii, když je podepsán třeba pod rodinnými dramediemi Můj přítel delfín a Psí domov.

Ačkoliv Russell by mohl být skvělou volbou, Lucas udělal zřejmě dobře, že svěřil světelný meč do rukou Hamilla. Kdoví jak by bez něj sága vypadala.

Zdroj: ScreenRant

Foto: Marvel/Disney

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

25.05.1977 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 4

Star Wars: Kdo původně málem hrál Luka Skywalkera | Fandíme filmu Star Wars: Kdo původně málem hrál Luka Skywalkera | Fandíme filmu Star Wars: Kdo původně málem hrál Luka Skywalkera | Fandíme filmu Star Wars: Kdo původně málem hrál Luka Skywalkera | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest