Tenet: V Nolanově akční novince čeká lidstvo hrozba horší než jaderný holokaust

Tenet: V Nolanově akční novince čeká lidstvo hrozba horší než jaderný holokaust | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 5 obrázků
Christopher Nolan vysvětluje, jaký netradiční koncept nás v jeho filmu čeká. A ne, není to cestování v čase.

Tajuplný thriller Tenet Christophera Nolana se podle trailerů profiluje jako další originální film, z něhož nám zase bez pochyby půjde hlava kolem. Co se to v něm sakra vlastně děje, se snad dozvíme koncem července, na kdy se premiéra filmu nedávno odsouvala. Na tuhle událost letošního léta, která má trumfnout všechny předchozí Nolanovy filmy, je podle režisérova názoru nejvhodnější vyrazit do kina, protože jedině tak si diváci Tenet užijí naplno. To se při odložené premiéře líp řekne než udělá, nicméně pozitivní zprávou je, že se v poslední době objevilo alespoň několik zajímavých nových střípků, které tajuplný projekt o něco důkladněji přibližují.

Máme se připravit na špionážní film, který se zabývá globální hrozbou, ovšem tou není jaderný holocaust. V příběhu existuje prý ještě větší katastrofa, jež by mohla lidstvo postihnout.

I když jsme v upoutávkách viděli něco, co připomínalo manipulaci s časem, tak Nolan uvádí na pravou míru, že Tenet není filmem o cestování časem. Zabývá se časem a různými způsoby, jak může fungovat. Nejde o žádnou lekci z fyziky, ale velkou roli bude hrát inverze, která v nějakém materiálu (ať už je to věc nebo osoba) obrátí entropii, takže budeme mít pocit, že se daný moment bude vracet v čase, což demonstrovala třeba automobilová honička v traileru. 

Příběh se odehrává ve špionážním světě, kde jsou tajné identity běžnou věcí a hlavní hrdina, jehož hraje John David Washington v tomhle směru není výjimkou. Poznáme jej jako „Protagonistu“ a Tenet je název organizace, do které se dostane. Jeho přítomnost tvoří srdce filmu, ale na rozdíl třeba od slavnějšího špiona Jamese Bonda je postava emocionálně dostupná.  

Hrdinovi kryje záda Neil v podání Roberta Pattinsona. V roli ruského nebezpečného záporáka uvidíme Kennetha Branagha. Jeho odcizenou manželku ztvárnila Elizabeth Debicki, která se dostala s filmovým manželem do velmi složité situace. S Washingtonovou postavou má komplikovaný vztah. Natáčení probíhalo v sedmi různých zemích a pracovat na soundtracku se mělo ve chvíli, kdy svět zachvátil koronavirus. Nahrávání proto probíhalo s hudebníky individuálně v jejich domovech a poté se musely všechny nástroje spojit do jednotlivého celku.

Níže můžete kouknout na TV Spot a v galerii na nové fotky.  

Tenet je akční velkofilm ze světa mezinárodní špionáže. Režisér Christopher Nolan jej natáčel v sedmi různých zemích světa na kamery IMAX a má jít o jeho nejambicióznější projekt. V hlavních rolích se představí John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Michael Caine, Kenneth Branagh, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Himesh Patel či Clémence Poésy. Hudbu skládá Ludwig Göransson. Česká premiéra je stanovena na 30. 7. 2020. 

Zdroje: DeadlineEW

Zdroj obrázků: EW

Galerie: 6

Tenet: V Nolanově akční novince čeká lidstvo hrozba horší než jaderný holokaust | Fandíme filmu Tenet: V Nolanově akční novince čeká lidstvo hrozba horší než jaderný holokaust | Fandíme filmu Tenet: V Nolanově akční novince čeká lidstvo hrozba horší než jaderný holokaust | Fandíme filmu Tenet: V Nolanově akční novince čeká lidstvo hrozba horší než jaderný holokaust | Fandíme filmu Tenet: V Nolanově akční novince čeká lidstvo hrozba horší než jaderný holokaust | Fandíme filmu Tenet: V Nolanově akční novince čeká lidstvo hrozba horší než jaderný holokaust | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest