Tenet: Christopher Nolan se rve za budoucnost kin a tlačí na premiéru, kterou studio nechce

Tenet: Christopher Nolan se rve za budoucnost kin a tlačí na premiéru, kterou studio nechce | Fandíme filmu
Warner Bros. Pictures
Zobrazit dalších 9 obrázků
Kenneth Branagh o tom, jak se mu dostal do rukou scénář k Tenetu.

Režisér a scenárista Christopher Nolan vždy platil za jednoho z největších obhájců kinozábavy. Opakovaně v minulosti zdůrazňoval, že návštěva kina se nedá ničím nahradit, protože filmům sluší velké plátno, kvalitní ozvučení a kolektivní divácký prožitek. I proto se očekávalo, že bude-li bezpečností a zdravotní situace alespoň trošku stabilní a kinaři ve Spojených státech a jinde po světě otevřou dostatečné procento sálů, pokusí se Nolanův Tenet zlomit koronavirovou krizi a nalákat lidi zpět do kin. Jeden z nejtalentovanějších filmařů současného Hollywoodu tuto ideu mnohokrát zopakoval, ovšem i on sám si dobře uvědomoval, že studio Warner Bros. situaci vnímá dost možná poněkud jinak. Účetním studia se dozajista ježí chlupy na zádech při pomyšlení na to, že by se stal z dvousetmilionového Tenetu testovací panák, který vinou řady bezpečnostních omezení a též kvůli proměně diváckých návyků finančně propadne.

V posledních dnech intenzita tlaku na odklad filmu výrazně sílila. Situace ve Spojených státech není nejrůžovější a o nějaké zásadní změně trendu nemůže být prozatím vůbec řeč. Na jednu stranu Warneři nechtějí nic uspěchat a pokud možno poslat Nolanův drahý blockbuster do kin ve chvíli, kdy existuje šance na finanční sukces, leč současně nechtějí Tenet zbytečně odkládat. Dle informací deníku The New York Times Nolan tlačí na zástupce z řad Warnerů a rád by Tenet viděl v kinech co nejdříve. Studio tedy odložilo premiéru jen lehoulince o čtrnáct dní, jelikož si nechce Nolana znepřátelit. Přece jenom, tvůrce kalibru Nolana nechcete ztratit.

Warner Bros.

Původně měl Tenet vtrhnout do kin 17. července 2020, ale k tomu tedy nakonec nedojde. Uvolněný spot využijí Warneři k tomu, že do kin vrátí Nolanův Počátek, slavící desáté narozeniny. Fanoušci, kteří na projekci zavítají, by se měli dočkat alespoň krátkého "preview" k Tenetu.

A na závěr několik zajímavých informací od Kennetha Branagha. Ten se nedávno vyjádřil ke způsobu, jakým Nolan pracuje. Nejprve ocenil, že režisér Temného rytíře svým spolupracovníkům důvěřuje. Scénář k filmu mu prý doručil osobně (kurýrům asi tolik nevěří) a navrhnul, že za čtyřiadvacet hodin se telefonicky znovu spojí a materiál společně proberou. Nakonec pronesl, že by ocenil, kdyby nic neprosáklo ven, avšak postačilo mu prosté podání ruky. Žádné podpisy smluv o mlčenlivosti či hromady právnické dokumentace. Prostě čirá důvěra. K postavě, kterou v Tenetu ztvárnil, Branagh uvedl, že diváci možná budou překvapeni, jak se charaktery ve filmu budou vyvíjet. Je si vědom, že momentálně byl zaškatulkován coby padouch, ovšem neměli bychom údajně činit předčasné závěry. I on sám byl překvapen, jak se jeho postava ve filmu proměňuje a kam směřuje.

Tenet je akční velkofilm ze světa mezinárodní špionáže. Režisér Christopher Nolan jej natáčel v sedmi různých zemích světa na kamery IMAX a má jít o jeho nejambicióznější projekt. V hlavních rolích se představí John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Michael Caine, Kenneth Branagh, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Himesh Patel či Clémence Poésy. Hudbu skládá Ludwig Göransson.

Zdroj: Collider, ScreenRant, MW

Foto: Warner Bros.

Počátek

16.07.2010 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller, Mysteriózní
Info o filmu

Galerie: 10

Tenet: Christopher Nolan se rve za budoucnost kin a tlačí na premiéru, kterou studio nechce | Fandíme filmu Tenet: Christopher Nolan se rve za budoucnost kin a tlačí na premiéru, kterou studio nechce | Fandíme filmu Tenet: Christopher Nolan se rve za budoucnost kin a tlačí na premiéru, kterou studio nechce | Fandíme filmu Tenet: Christopher Nolan se rve za budoucnost kin a tlačí na premiéru, kterou studio nechce | Fandíme filmu Tenet: Christopher Nolan se rve za budoucnost kin a tlačí na premiéru, kterou studio nechce | Fandíme filmu Tenet: Christopher Nolan se rve za budoucnost kin a tlačí na premiéru, kterou studio nechce | Fandíme filmu Tenet: Christopher Nolan se rve za budoucnost kin a tlačí na premiéru, kterou studio nechce | Fandíme filmu Tenet: Christopher Nolan se rve za budoucnost kin a tlačí na premiéru, kterou studio nechce | Fandíme filmu Tenet: Christopher Nolan se rve za budoucnost kin a tlačí na premiéru, kterou studio nechce | Fandíme filmu Tenet: Christopher Nolan se rve za budoucnost kin a tlačí na premiéru, kterou studio nechce | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest