We Are One: Globální online festival nabídne divákům zdarma více než 100 snímků

We Are One: Globální online festival nabídne divákům zdarma více než 100 snímků | Fandíme filmu
WeAreOne / YouTube
Největší filmové festivaly se spojily a nabízejí divákům část ze své programové nabídky online, bez reklam a zdarma. Zapojily se i Karlovy Vary.

Společnost Tribeca Enterprises, k jejímž spoluzakladatelům patří mimo jiné i herec Robert De Niro, spojila síly s YouTube a řadou zvučných festivalů, včetně Cannes, Berlína, Sundance, Benátek, Toronta, New Yorku, Tokya a Karlových Varů, aby filmovým fanouškům poskytla část programové nabídky zdarma online skrze festival We Are One: A Global Film Festival. Dle očekávání v nabídce absentují ty největší celovečerní pecky, ovšem i tak vypadá nabídka více než slušně. Celkem budou moci zájemci zhlédnout zhruba stovku filmů. Povětšinou půjde o dokumenty, krátkometrážní snímky, hudební a komediální kousky a diskuzní příspěvky.

Mezi hlavní taháky budou patřit například filmy Ricky Powell: The Individualist, Eeb Allay Ooo! či Iron Hammer. Těšit se můžeme i na světovou premiéru izraelského neo-noirového psychologického thrilleru Losing Alice, případně na dvoudílný dokumentární snímek And She Could Be Next, který pojednává o pracovních zkušenostech "nebílých" amerických političek, v němž se představí mimo jiné Stacey Abrams a Rashida Tlaib. V rámci diskuzních pořadů se dočkáme rozhovorů třeba se Stevenem Soderberghem, Guillermem del Torem, Jane Campion, Claire Denis nebo Bong Joon Hoem.

„Jsme nadšení z toho, že můžeme s diváky sdílet plody tohoto kolektivního úsilí,“ nechala se slyšet americká producentka a spoluzakladatelka filmového festivalu v newyorské Tribece Jane Rosenthal. V žádném případě však nejde o plnohodnotnou náhradu za zrušené festivaly. Ostatně řada z nich se má nadále uskutečnit v náhradním termínu na podzim, respektive příští rok.

Online festival We Are One startuje 29. května 2020 a potrvá až do 7. června. Podrobnosti k promítaným snímkům najdete ZDE, kanál na YouTube pak ZDE.

Zdroj: Variety, WeAreOne

Foto: WeAreOne / YouTube

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest