Star Wars: Marka Hamilla udivuje, jak je fanouškovská základna roztříštěná

Star Wars: Marka Hamilla udivuje, jak je fanouškovská základna roztříštěná | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit dalších 9 obrázků
Herec uznává, že on sám měl ohledně směřování značky své výhrady, všichni se však pouze snaží vytvořit co nejlepší film.

Fanouškovská základna Star Wars je obecně považována za jednu z nejvášnivějších a nejnáročnějších na světě. V podstatě každý nový projekt, který pod značkou vznikne, se musí připravit na to, že mezi fanoušky nevzbudí stoprocentně kladnou reakci, a že bude od hlasité části z nich s velkou pravděpodobností uslyší ohnivé a  nevybíravé reakce.

Nebylo tomu tak ale vždy. Minimálně původní trilogie je dodnes milována napříč všemi fanoušky a i trojice prequelů, která byla při svém vydání ve velkém kritizována, si nesklízela tak jedovatou a bouřlivou odezvu (pravda, v té době nebyl tak rozšířený internet). Vše se změnilo až s trilogií současných sequelů, které vznikly pod novým vlastníkem, Disneym. Nová série celkově, a notoricky především osmá epizoda Poslední z Jediů, dokázala u části fandomu vyvolat nepřátelskou a hlasitou odezvu, která odsuzuje nové směřování značky. Tehdy tu nicméně alespoň byl také silný tábor zastánců, zatímco u slabě hodnocené Epizody IX jako by se chuť sérii bránit univerzálně vytratila.

K celé této situaci se v nedávném rozhovoru vyjádřil Mark Hamill, představitel Luka Skywalkera a jedna z hlavních tváří celé značky. Toho rozdělení fanoušků během posledních let prý velice udivuje. Sám přiznal, že je v tuto dobu těžké nebýt v otázce směřování série zaujatý, a že on sám některé kroky v minulosti zpochybňoval. Každý však podle něj ve výsledku sdílí ten samý cíl, a to sice, že chce vytvořit ten nejlepší možný film.

Věci, které na nové éře Star Wars miluje, jsou prý především skvělé nové postavy a perfektní herecké obsazení. Celkově si přeje, aby s nimi mohl strávit více času. Původně prý vůbec neplánoval, že se ke značce ještě někdy vrátí. Návrat byl sice hořkosladký, ale dokázal si ho tentokrát užít z jiného pohledu, než když mu bylo dvacet. Být součástí všeho bylo podle něj velká zábava. Tím, že věděl, že je to naposledy, co Luka hraje, to však bylo svým způsobem i smutné.

Rozumíte tomu, jak agresivní reakce a kolik nenávisti se občas v rámci fandomu objevuje? Je to na místě? Nebo je podobná odezva vůči filmu (potažmo tedy vůči jeho tvůrcům nebo divákům s odlišným názorem) pro vás nepochopitelná? Dejte vědět v komentářích.

Zdroj: Daily Beast

Star Wars: Poslední z Jediů

15.12.2017 | USA, Velká Británie, Mexiko, Irsko
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 10

Star Wars: Marka Hamilla udivuje, jak je fanouškovská základna roztříštěná | Fandíme filmu Star Wars: Marka Hamilla udivuje, jak je fanouškovská základna roztříštěná | Fandíme filmu Star Wars: Marka Hamilla udivuje, jak je fanouškovská základna roztříštěná | Fandíme filmu Star Wars: Marka Hamilla udivuje, jak je fanouškovská základna roztříštěná | Fandíme filmu Star Wars: Marka Hamilla udivuje, jak je fanouškovská základna roztříštěná | Fandíme filmu Star Wars: Marka Hamilla udivuje, jak je fanouškovská základna roztříštěná | Fandíme filmu Star Wars: Marka Hamilla udivuje, jak je fanouškovská základna roztříštěná | Fandíme filmu Star Wars: Marka Hamilla udivuje, jak je fanouškovská základna roztříštěná | Fandíme filmu Star Wars: Marka Hamilla udivuje, jak je fanouškovská základna roztříštěná | Fandíme filmu Star Wars: Marka Hamilla udivuje, jak je fanouškovská základna roztříštěná | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest