Komentáře 12

Cheesecake | Fandíme filmu
Cheesecake | 2020-05-19 20:44:59 | 0 0
Jano88: A nebo herec Jar Jara, kterého napadali na ulici a málem ho dohnali k sebevraždě. Dodnes z toho není uplne venku.
No a ten kluk, ten dopadl hodně špatně, aby to nebylo málo, tak je ještě paranoidní schizofrenik a není od věci říct, že tkz. fanoušci (fanatik se nikdy fanatikem nenazve) taky nesou svůj podíl na tom, jak dopadl. Ne všichni to sice dělali, ale bohužel, nelze popřít, že tahle skupina lidí mezi námi je.
janoo8 | Fandíme filmu
janoo8 | 2020-05-19 11:53:30 | 0 0
DanielFF: Mluvíme tady o skupině lidí co klidně sežere malého kluka zaživa protože špatně hrál a říkal dialogy, které napsal sám Lucas, kterého mimochodem taktéž obtěžovali fanoušci. A je tu ještě pár případů, kdy fanoušci překročili meze. Takže věta "nikdo nesnáší Star Wars víc, než fanoušci Star Wars", je trochu oprávněná.
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2020-05-19 09:14:35 | 0 0
Protože kdyby se nejen Holywood inspiroval Japonskem, tak by svět byl až moc funkční :D...
Btw Ukule jak moc teda bude Filoni mít slovo v novým směřování SW?
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2020-05-19 09:05:43 | 1 0
Pokud někdo točí film, který si člověk zaplatí v kině a je lákán trailery a všeobecně reklamou na něco a v kině dostane něco totálně jinýho, obzvlášť pokud k něčemu má vztah, tak má právo na to bejt nasranej a vyjádřit nechuť. Pokud je nechuť a nespokojenost univerzální, tak by se už měli vysrat na ty PR kecy, že nechápou proč jsou fanoušci nespokojený, jak se snažili jím předat něco jinýho než svoje nabubřelý ego a jak odvedli skvělou práci.
Nevidím tak univerzální hejt, spíš univerzální spokojenost k Mandalorianovi, takže tu je něco asi univerzálně prohnilého soudruzi.
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2020-05-18 01:40:35 | 1 0
Fimi: Ono si můžeme říkat, že ta autořina je i dnes. Ale pravdou je, že až na vyjímky, aby jí člověk v Hollywoodu hledal lupou. Vysokorozpočtový, a divácky nepřístupný mnohovrstevnatý arťák ti v hollywoodu dnes nezafinancuje nikdo. A ani pokud by šlo o přímočařejší dílo, nikdo ti už do něj nenalije vysoké peníze, pokud ti v něm neskáčí barevní hrdinové v maskách střílející lasery (Mysterio z FFH v sobě nezapře jistou dávku satiry na moderní Hollywood :D).
Marvel vypravěčsky funguje, protože má Fiegeho, který v podstatě funguje jako showrunner. Proto se ostatní vize musí podřídit jeho. Mantinely se samozřejmě musí držet, ale zrovna Wright doplatil spíš na staré Marvelovské vedení, než jej Fiege svrhnul. Samozřejmě i Fiege není úplně bez chyby, ale alespoň je to chlap na svém místě.
Teď si představ, že by SW měli někoho podobného. Ideální člověk by se nabízel třeba zrovna David Filoni. Stačí poslouchat různé jeho diskuze a hned člověk ví, že ten chlap ví o čem mluví. Kdyby Kennedy od začátku pověřila dohledem nad novou trilogií právě jeho, když už nemínili použít Lucasovi scénáře, mohlo to dopadnout celé jinak. No při nejmejším se zdá, že se Filonimu bude naslouchat alespoň odteď.
A tahle by to bylo ideální všude. Vázaná universa, nebo sádlodlouhé ságy, potřebují své showrunnery. U samostatných filmů pak zase jasný rukopis.
Nej ideálnější, kdyby si pak každý studio, vypěstovalo svůj jasný rukopis, kterého se bude držet a člověk pak bude vědět co od něho bude čekat. V Japonsku to funguje, tak proč by se to nemohlo uchytit v hollywoodu. Radši budu přebírat mezi tunami studíí, u kterých alespoň budu vědět co od nich čekat, než přebírat mezi opakujícími se franšízami, remaky atd, které jsou na jedno brdo a často pochybných kvalit. Prostě brand by měl být Autor nebo studio, ne značka.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2020-05-17 23:33:09 | 1 0
Ukule je tu jeden, J5 stačí že je to Warner a hne je to pro něj skvost at se jedná byt o největší sračku....no ona ta tvůrčí činnost je i dnes, akorát nepatří moc do univerza které právě řídí jeden člověk, respektive řídí jen v MCU, jinde ne a taky to tak vypadá. Prostě sorry ale E Wright může mít tvůrčího vlastního Ant mana jak chce, ale leda utře, protože MCU je prostě univerzum který nějak funguje a musí se držet jasný kolejí. Samozřejmě kdyby se Wright podvolil a netrval na samostatnosti, dodržel jisté mantinely a zbytek a at si dělá podle sebe, točit Ant mana by asi mohl.... ale i tak v MCU funguje to, že režiséři do jasných daných mantinelů vždy dají kousek sebe....pokud budu mluvit o scénářích, s těmi rutinéry máš pravdu. Třeba já nedovedu pochopit, co vůbec ještě v tomhle byznysu dělá Goyer a Terrio....jak tihle dva ještě mohou psát a jak vůbec někdo může podle nich něco točit.

ono potom taky SW je sice velký svět ale není to žádné univerzum filmové o X spinn offech které by mělo nějaký směr, je to jen a pouze sága asi jako Harry Potter. Ale vím jak to myslíš, je fakt škoda že tu nikdo netočil boční projekty (jako sorry ale RO, SOLO které se odehrávají 100 let dozadu než hlavní linka fakt neberu) protože takhle jsem si finále velkolepé ságy fakt nepředstaoval a kdejaká kniha nebo hra mají nabušené a kulervoucí příběhy mnohem lepší než tato sága z předaleké galaxie o jedné rodině...a ještě je to špatné natočené...jak někdo může dopustit aby nová trilogie měla díl, na kterém ale absolutně nezáleží, který režisér trojky nebere v potaz a který je vlastně totálně zbytečný a děj nikam neposune...
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2020-05-17 22:46:16 | 1 0
Fimi: Já mluvím hlavně o autořině tvůrčí vizi a věcí z nich vycházejících. To je něco co dnešnímu Hollywoodu mimo Marvel kriticky chybí. A pokud zrovna netočí zrovna nějaký výsosný filmař typu Nolana, tak si skuteční filmový vypravěči ani neškrtnou. Psaní scénářů se věnuje pramalá pozornost a většinou jsou najímáni rutinéři, kteří akorát mají naplnit kvóty producentů.
Já bych si tak moc přál aby se k tomuhle aspektu přistupovalo jako v Japonsku, kde nad každým druhým titulem je "podepsán" nějaký původní tvůrce a člověk tak může hledat jasný rukopis. Kdyby diváci si mohli vybírat filmy podle autorů, nebo konkrétních studíí, než opakujících se franšíz, celý Hollywood by byl hned o dost zdravější.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2020-05-17 20:42:40 | 1 0
Mám pocit že každý mluvíte o něčem jiném. Ukule mluví o soudržnosti univerza které někdo řídí a celé dění někam směřuje. Martin zase o klasických chybách přímo ve filmu kterých lze najít sto v každém filmu.
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2020-05-17 17:15:44 | 0 0
Martin: Jasně, Marvel dokonalý není, ale jejich přístup je správný a to je klíč zde. Pečlivé plánování. Naslouchání autorským vizím jednotlivých režisérů a především JEDEN hlavní Mastermind, který za vše zodpovídá aby to do sebe zapadalo (tj. Fiege). Tuhle funkci nikdo v Lucasfilmu doposud nikdo neměl. Kathleen Kennedy, které Lucas původně "oficiálně" věřil se všeho zhostila jako businessmanka a žádnou pořádnou vypravěčskou figuru neustanovila. To navždy asi zůstane její největší hřích. Buď měla někoho ustanovit, nebo se toho zhostit sama.
Martin | Fandíme filmu
Martin | 2020-05-17 15:11:32 | 0 1
Tak ono ani Marvel není dokonalý to si může myslet jen nějaký zanícený Marvelista a najdou se tam chyby, které se neřeší a pak po čase si až někdo řekne hele řekneme třeba, že Kapitán Amerika byl hoden mjolniru od filmu Avengers Age of Ultron proto ho později zvedl . Tu chybu s Ant Manem , když byl zvětšený i zmenšený zároveň nevysvětlily pro změnu vůbec ani se o to nesnažily a dalo by se pokračovat.

Ke Star Wars chyba byla , že nepřišly s ničím novým jen kopírovaly Ben Solo byl příbuzný Dartha Vadera Rey kopírka Leyi akorát bez titulu navíc její vnučka a dalo by se pokračovat mohly a měly tam hodit nějakého nového záporáka bez vztahu k postavám z minulým dílů a to samé i nové hrdiny.
DanielFF | Fandíme filmu
DanielFF | 2020-05-17 09:25:14 | 2 0
ukulelembo: Přesně. Zkusím říci to samé ještě trochu jinak. Když dělal George Lucas původní trilogii a prequely, dělal je především proto, že nám chtěl ukázat nějaký příběh, měl zkrátka vždycky nějakou vizi. Nová trilogie naproti tomu vznikla jenom pro prachy, o tom snad už teď nemůže pochybovat nikdo, když je vidět, že žádný promyšlený příběh neměli.
Zároveň mi přijde, že spousta lidí na Star Wars fanoušky nadává, že jsou až moc nároční a padají takové výrazy jako "nikdo nesnáší Star Wars víc, než fanoušci Star Wars" atd., přitom je tohle celé jedno velké nepochopení. Kdybych to měl nějak smysluplně shrnout, tak fanoušci chtějí vždycky především tohle: Dobrý příběh s dobrými postavami, který respektuje mytologii a posouvá ji přirozeně dál. To je celý. Prvotřídní efekty, nové rasy, planety a lodě jsou už spíš takovou třešničkou na dortu. A nová trilogie zkrátka žádné budovatelské ambice neměla. I když tam chvílemi byly pokusy něco někam posouvat, tak prostě vznikla především pro prachy a z toho důvodu alespoň já neberu tuhle trilogii vůbec vážně, je to taková zpatlaná fan fikce.
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2020-05-17 07:08:45 | 1 1
Disney udělal především jednu řádnou chybu, a to, že k nové trilogii nepřistoupil autorsky, ale čistě mechardisingově. Každý fandom pořebuje autořinu. Za ní se dá totiž schovat spoustu věcí a budovat nejrůznější teorie či vize. To je to co fandomy živý. Teď se nám však dostalo něčeho co je na první pohled prázdná schránka, vyrobená čistě z mechardisignových potřeb. To vám pochopitelně žádný fandom nikdy úplně nepochválí. Spíš naopak. Nějvětší chybou, kterou tak Disney po akvizici značky udělal bylo neustanovení "nového Lucase", když už nehodlali využít jeho skripty. Kdyby tu totiž byla figura, která by ustanovovala "jednotnou vizi" a starara se o pevný chod příběhu, přístup fandomu by byl řádně jiný. Těžko totiž fandit nečemu, u čeho scénáristé jednotlivých filmů podkopávají jeden druhého. Však podívejte na sousední Marvel, který si onu autorskou figuru udělal z Fiegeho.
Podtrženo sečteno. Aktuální stav Star Wars, je vyvrcholení nečeho, co je už hodně dlouho velkým problémem celého Hollywoodu. Autořina se vytratila! A drživá většina hlavních producentských kravaťáků zapoměla v čem tkví skutečná moc tvorby filmu. Jen existence Marvelu dává jistou naději, že by se autorský přístup mohl ve výraznější míře vrátit, ale bohužel, zatím nikdo z konkurence nedokázal ten "klíč úspěchu Marvelu" správně pochopit. Nezbývá tak, než ještě pár dalších let ten správný přístup hledat jinde. Zaplať bůh, že aspoň je kde.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest