Buddy Holly je další hudební legenda, co dostane vlastní životopisný film

Buddy Holly je další hudební legenda, co dostane vlastní životopisný film | Fandíme filmu
Brunswick Recordsderivative work: GDuwenTell me! / Public domain
Nová životopisná hudební dramata vznikají jako na běžícím páse. To další zadaptuje život jednoho z otců rock’n’rollu.

V poslední době se doslova roztrhl pytel s životopisnými dramaty, která vyprávějí životní příběhy legendárních hudebníků. Obrovský úspěch si před dvěma lety na své konto připsalo Bohemian Rhapsody, loni se špatně nevedlo ani Rocketmanovi, je tedy celkem logické, že se nové přírůstky do žánru jen hromadí. V budoucích letech se svého životopisného snímku dočkají například Elvis Presley, Bob Dylan nebo i takoví Bee Gees a mnoho dalších. Nově se do této skupinky přidá i slavný Charles Hardin Holley alias Buddy Holly.

Ikonický kytarista a zpěvák si v padesátých letech minulého století prožil hvězdnou, byť krátkou kariéru, přičemž je dnes považován za jednoho z největších průkopníků rock‘n’rollu. Slibnou kariéru dvaadvacetiletého hudebníka bohužel v roce 1959 ukončilo nešťastné úmrtí při havárii letadla. Jak bylo aktuálně odhaleno, jeho život zadaptuje chystaný snímek Clear Lake. Holly by však neměl být jedinou hlavní postavou, na kterou se zaměří, vedle něj se v něm objeví i další umělci, kteří ve stejné době pomáhali formovat vznikající žánr.

Režie chystaného filmu se ujme Bruce Beresford, člověk který se podílel například na snímcích jako je oscarový Řidič slečny Daisy, Tender Mercies nebo Krotitel Morant. Další detaily o hereckém obsazení nebo datu vydání v tuto dobu oznámeny nebyly.

Foto: Wiki, Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest