Stardust: První ukázka z životopisného filmu o legendárním Davidu Bowiem

Stardust: První ukázka z životopisného filmu o legendárním Davidu Bowiem | Fandíme filmu
Film Constellation
Zobrazit další 3 obrázky
David Bowie znovu ožívá v hudebním dramatu odehrávajícím se v sedmdesátých letech.

Hudební filmy jsou v posledních letech v kurzu. Však stačí vzpomenout na nedávné úspěchy La La Landu, Největšího showmana, remaku Zrodila se hvězda, Bohemian Rhapsody či Rocketmana. Diváky vhled do životů slavných (ač někdy fiktivních) zajímá, baví a na podobné snímky se do kin prostě chodí. I proto režisér a scenárista Gabriel Range (silné drama Otrokem) dostal příležitost natočit další podobně laděný biják, tentokrát o legendárním Davidu Bowiem. Film nese název Stardust a pojednává o Bowieho prvním turné po Spojených státech v roce 1971, během něhož čtyřiadvacetiletý David "vytvořil" Ziggyho Stardusta, svoje alter ego. Budeme tedy svědky oné magické proměny jedné z největších ikon hudební historie.

Hlavní role se zhostil Johnny Flynn, jenž se objevil v nezávisláku Sils Maria nebo jako mladý Albert Einstein v seriálu Génius. Bowieho exmanželku Angie ztvární Jena Malone (série Hunger Games, Sucker Punch) a zástupce hudebního vydavatelství Rona hraje Marc Maron (seriál Glow, Na pokraji slávy). Režíruje výše zmíněný a nepříliš zkušený Range, pro spoluscenáristu Christopera Bella jde rovnou o filmový debut. Stardust si měl odbýt premiéru v dubnu na festivalu v newyorské Tribece (založil jej v roce 2002 Robert de Niro), ale kvůli koronavirové pandemii byl odložen (organizátoři by jej rádi uspořádali letos na podzim). Nakonec se premiéra odehrála 15. května 2020 na privátním online portálu, kdy vyvolení mohli film zhlédnout. Kdy bude Stardust poslán do širší distribuce, není v tuto chvíli známo.

Mrkněte na klip a v galerii na plakát k filmu.

Zdroj: Variety, USAtoday

Foto: Film Constellation

Galerie: 4

Stardust: První ukázka z životopisného filmu o legendárním Davidu Bowiem | Fandíme filmu Stardust: První ukázka z životopisného filmu o legendárním Davidu Bowiem | Fandíme filmu Stardust: První ukázka z životopisného filmu o legendárním Davidu Bowiem | Fandíme filmu Stardust: První ukázka z životopisného filmu o legendárním Davidu Bowiem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest