Režisér Logana či Le Mans '66 točí životopis Boba Dylana

Režisér Logana či Le Mans '66 točí životopis Boba Dylana | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Bob Dylan dostane tu nejlepší možnou péči.

Režisér a scenárista James Mangold nás už dlouho baví. Loni nás dostal s parádním životopisným dramatem Le Mans '66, v němž se snaží Matt Damon a Christian Bale vyhrát nejtěžší motoristický závod na světě. Nicméně radost nám udělal v minulosti třeba i snímky jako Identita, Walk the Line, 3:10 Vlak do Yumy či Logan: Wolverine. Tenhle chlapík prostě točit umí a když se k něčemu upíše, výsledek bývá zpravidla nadstandardní. Nyní se zdá, že se ujme zatím nepojmenovaného životopisného dramatu (šušká se o názvu Going Electric), které by se mělo zaměřit na mládí a vzestup písničkářské legendy Boba Dylana.

Zřejmě se tak podíváme především do šedesátých let dvacátého století, kdy Dylanova hvězda prudce vylétla nahoru. V té době se stal nejen hvězdou hudebního nebe, ale rovněž i společensky exponovanou osobou, neboť si jeho texty osvojila řada hnutí bojujících v oné době proti politice americké vlády. Z některých jeho písní si hnutí za občanská práva a protiválečné hnutí vytvořila doslova hymny. Mangold by se snad měl zaměřit zejména na období, kdy Dylan vyměnil akustickou kytaru za elektrickou, což někteří folkoví fanoušci nesli velice nelibě a dokonce jej nazývali zrádcem. A vhodnějšího režiséra Foxové asi vybrat nemohli. Však jen vzpomeňte na pecku Walk the Line z roku 2005, v němž nám působivě přiblížil život Johnnyho Cashe. Jedním slovem lahůdka.

Současně vyšlo najevo, že v hlavní roli by se měl představit talentovaný Timothée Chalamet. Newyorský rodák si za poslední tři roky vybudoval v Hollywoodu solidní renomé. V roce 2017 se objevil po boku Armieho Hammera v oceňovaném dramatu Dej mi své jméno, loni slavil úspěch s dramatem o drogové závislosti Beautiful Boy, aby letos nadchl v historickém dramatu Král, kde si střihnul neposlušného prince Hala, který je donucen nastoupit na anglický trůn. A sundat nohu z plynu rozhodně nehodlá, jelikož příští rok v prosinci bychom jej měli vidět v netrpělivě očekávané Duně Denise Villeneuvea a též v romantické dramedii The French Dispatch režiséra Wese Andersona. Nezbývá než doufat, že Timothée má i pěvecké nadání, protože jej bude zřejmě potřebovat.

Zdroj: Deadline

Galerie: 3

Režisér Logana či Le Mans '66 točí životopis Boba Dylana | Fandíme filmu Režisér Logana či Le Mans '66 točí životopis Boba Dylana | Fandíme filmu Režisér Logana či Le Mans '66 točí životopis Boba Dylana | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest