Rychle a zběsile 9: Diesel touží po uznání producetů, hvězdné manýry tomu brání

Rychle a zběsile 9: Diesel touží po uznání producetů, hvězdné manýry tomu brání | Fandíme filmu
Universal
Zobrazit další 3 obrázky
Vin Diesel se pokouší získat prestižní a lukrativní producentský certifikát, podle nezávislé komise si jej svým přístupem prostě nevysloužil.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Podle Variety právě o certifikát p.g.a. Diesel už delší dobu usiluje u jednotlivých dílů série Rychle a zběsile. Pokaždé byla však zatím Vinova žádost zamítnuta, což nakonec vyústilo až ke zmiňované instagramové zprávě. Podle zákulisních zdrojů však není pravda, že by spor byl mezi studiem Universal a organizací PGA - s producentskou asociací se pře Diesel osobně. Samotná PGA se odmítla vyjádřit konkrétně k filmům Rychle a zběsile (k žádným arbitrážím se nevyjadřuje), avšak uvedla, že o certifikátu se rozhoduje anonymně, rozhoduje o něm panel zkušených producentů a rozhoduje se vždy na základě svědectví členů štábu konkrétního projektu, kteří komisi vypovědí, kdo na daném díle odvedl reálnou producentskou práci a kdo ne.

Proč Dieselovi certifikát p.g.a. uniká, když je nezpochybnitelně jedním z důvodů, proč je sága dodnes tak úspěšná? Podle zákulisních zdrojů Variety prostě herec nereprezentuje ty správné vlastnosti, které jsou pro dobrého producenta typické. Není to rozumný tahoun, který by se od rána do večera snažil o to, aby natáčení probíhalo hladce, rychle, filmaři měli dobré podmínky a zároveň se zbytečně neutrácelo. Místo toho prý má typické hvězdné manýry, kdy do práce běžně chodí s mnohahodinovým zpožděním a to klidně i během dní, kdy se točí složité akční scény, kdy každá minuta hraje roli a stojí tisíce.

Už během natáčení Rychle a zběsile 7 se objevily na veřejnosti zprávy o tom, že herec někdy odmítal třeba i celý den vyjít ze svého karavanu a během natáčení Rychle a zběsile 8 se na veřejnosti naplno rozhořel spor mezi Vinem a Dwaynem Johnsonem, který kolegu veřejně označil za líné princátko, co se neumí chovat profesionálně. Johnson nakonec z konfliktní situace vystoupil a než aby pokračoval v natáčení hlavní série, raději teď připravuje spin-offy pod značkou Hobbs & Shaw.

U posledního dílu, Rychle a zběsile 8, dostal certifikát p.g.a. producent Neal H. Moritz, který je se sérií od prvního filmu. Diesel ve svojí kariéře certifikát p.g.a. získal zatím u jedné svojí produkce – u xXx: Návrat Xandera Cage. Variety nicméně uvádí, že vzhledem k tomu, že premiéra Rychle a zběsile 9 byla o rok odsunuta, tak herec a producent hodlá o svůj vysněný certifikát usilovat dál. Podle Variety spoléhá především na nejrůznější přímluvy mocných známých, nicméně, pokud je komise producentské asociace opravdu tak nezávislá, jak se tváří, nemělo by to hrát vliv...

Zroje: Cinemablend, Variety

« Předchozí kapitola

Galerie: 4

Rychle a zběsile 9: Diesel touží po uznání producetů, hvězdné manýry tomu brání | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9: Diesel touží po uznání producetů, hvězdné manýry tomu brání | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9: Diesel touží po uznání producetů, hvězdné manýry tomu brání | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9: Diesel touží po uznání producetů, hvězdné manýry tomu brání | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest